Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
399
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin (BTC), fiyatı altı aydan uzun süredir görmediği yüksek seviyelere ulaştı. Hafta sonu büyük bir perakende alımdan sonra, hafta başında Bitcoin fiyatı 28.346,61 dolara yükseldi.

Bitcoin, 12 Mart’tan bu yana %31 artış kaydederek Ethereum’un %18’lik artışını geride bıraktı ve Bitcoin/Ethereum (BTC/ETH) fiyat oranını Temmuz 2022’den bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. 

Bitcoin yanlısı bir savunucu ve kripto podcast yayıncısı olan Max Keiser, 220.000 dolarlık Bitcoin fiyat tahminine bağlı kalmaya devam ediyor.

Bitcoin’in kârlılığı son zamanlarda %72’lik yerel bir yüksekliğe yükseldi ve bu da tüm zamanların en yüksek (ATH) bölgesine potansiyel bir dönüşe işaret ediyor. 

Greenpeace ABD’nin Bitcoin kodunda proof of work algoritmasından proof of stake algoritmasına geçiş çağrısı, Bitcoin topluluğunun eleştirilerine yol açtı. 

Bitcoin’in fiyatı, Mart ayındaki düşük seviyelerinden bu yana toparlanarak 28.900 dolara yaklaşsa da, ilk düşüşe neden olan kriz, piyasa için hala endişe yaratıyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

2023’te, imha edilen Ethereum’un (ETH) toplam miktarı şaşırtıcı bir şekilde 66.000 ETH’ye ulaştı, bu da kripto para başına 1.780 ABD Doları olan mevcut fiyatla yaklaşık 117 milyon ABD Doları değerindedir.

XRP’nin piyasa değeri, kripto para birimi daha geniş bir pazar rallisinin ortasında değer artışı yaşarken 20 milyar doları aştı.

Ripple’ın eski geliştirici ilişkileri direktörü Matt Hamilton, XRP’de yükselişte olduğunu gösterdi. Topluluğa karşı şüpheciliğine rağmen Hamilton, XRP Ledger’ın merkezi olmayan ödemeler için hala en iyi teknoloji olduğuna inandığını belirterek XRP konusunda yükselişini sürdürüyor.

XRP, fiyatı haftalık %25,36’lık (WTD) büyümesiyle dirençli kaldığı için bugün alışılmadık bir büyüme eğilimi sergiliyor. 

Ripple CTO’su David Schwartz, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC), Coinbase’in son Wells bildirisinin ardından kripto para birimi düzenlemesine ilişkin net yönergelerin bulunmaması nedeniyle eleştirdi.

Altıncı en büyük kripto para birimi olan XRP,  son yedi günde sırasıyla %0,20 ve %3,66 düşüş yaşayan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi büyük kripto para birimlerini geride bırakarak haftalık kazançlarda %16,74 arttı. 

Baby Doge Coin ilk oyun duyurusunu yapmaya hazırlanırken beklentiler yükseliyor. 

Zincir üstü analitik platformu lookonchain’e göre, balinalar şu anda Chainlink (LINK) biriktiriyor. 

Crypto.com borsası şu anda üç aşamalı bir lisanslama sürecinin ikinci aşamasında. Singapur merkezli kripto platformu Crypto.com, minimum uygulanabilir ürün (MVP) hazırlık lisansını Pazartesi günü Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu’ndan (VARA) aldı. 

Kripto para platformu Nexo, 23 Mart’ta Arbitrum’u (ARB) listeleyerek Binance, BitMEX ve KuCoin gibi diğer büyük borsalara katılacak. 

Cardano’nun yeni piyasaya sürülen Dynamic P2P özelliği, büyümesini hızlandırıyor olabilir.

Moda markası Guess artık Lugano’da Bitcoin (BTC) ve Tether’i (USDT) kabul ediyor. Guess, yeni bir iş birliği sayesinde artık İsviçre’nin Lugano şehrinde Bitcoin (BTC) ve Tether (USDT) cinsinden kripto para ödemelerini kabul edebilecek. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), blockchain platformu TRON’un kurucusu Justin Sun’a ve üç bağlı şirkete Tron (TRX) ve BitTorrent (BTT) kripto para birimlerinin yasa dışı satışı iddiasıyla dava açtı.

Altcoinler
Altcoinler

CoinMarketCap’in verilerine göre Litecoin, son 24 saatte %8,08 artışla 88,09 dolardan işlem görüyor. Proof of work (PoW) ağı olarak her iki protokol arasındaki benzerliklerden yararlanan Litecoin, Ağustos ayında yapılacak olan bir halving etkinliğinden geçecek.

Arbitrum, airdrop öncesinde ağ ile etkileşime giren günlük işlemlerde ve benzersiz cüzdanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Cardano göstergelerinin çoğu, kripto para biriminin yükselme yolunda olduğunu gösteriyor. Cardano (ADA) kısa süre önce %17’lik etkileyici bir artışla fiyatta önemli bir artış yaşadı.

Günün erken saatlerinde Do Kwon olduğuna inanılan kişinin Karadağ’da tutuklandığına dair söylentilerin yayılmasından sonra, Güney Koreli yetkililer Terra kurucusunun gerçekten de Karadağ’da gözaltına alındığını doğruladılar. 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkez bankasının Perşembe günü yaptığı duyuruya göre, merkez bankası dijital para birimi stratejisinin ilk aşamasını 2024 ortalarında tamamlamayı bekliyor.

New York’taki federal savcılar, Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon’u Karadağ’da polis tarafından tutuklandıktan saatler sonra dolandırıcılıkla suçladı. 

Arbitrum’un yerel ARB token’ı, dünkü airdrop’tan sonra en değerli 40 kripto para birimi arasında bir yer edindi.

ARK Invest Salı günü Coinbase hisselerini sattı, ardından Perşembe günü SEC’in uyarısının fiyatı düşürmesinin ardından daha da büyük bir alım yaptı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri 

Yakın tarihli bir CNBC yazısında, SkyBridge Capital’in kurucusu ve eski Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, kripto para düzenlemesine daha incelikli bir yaklaşım çağrısında bulundu. 

ECB Başkanı Christine Lagarde, Avrupa ödeme özerkliğini sağlamada ve dijital ödemelere yönelik eğilime ayak uydurmada dijital bir euronun önemini vurguladı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ye göre, dijital bir euro, Avrupa ödeme özerkliğini korumak için çok önemlidir.

Coinbase Çarşamba günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan şirketin staking ürünlerinin kayıt dışı menkul kıymetler oluşturduğunu iddia eden bir Wells Bildirimi aldı.

Bloomberg’in Cuma günü bildirdiğine göre Nasdaq (NDAQ), kripto saklama hizmetlerini ikinci çeyreğin sonuna kadar piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Venezuela düzenleyicisi bazı kripto para borsalarını ve madencilik çiftliklerini kapattı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz