Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
167
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin, ABD’deki olumlu seçim tahminlerinin etkisiyle kısa süreliğine 68.000 doların üzerine çıktı ve Pazartesi günü Asya’nın erken saatlerinde 67.500 dolara yerleşti.

BlackRock’ın gişe rekorları kıran Bitcoin ETF’si, perşembe günü 525,5 milyon dolar değerinde giriş sağlayarak bugüne kadarki en başarılı günlerinden birini kaydetti.

Kripto ekosistemi, spot Ethereum ETF’leri için ticaretin muhtemel başlangıcına odaklanırken, dünyanın en büyük dijital kripto para birimi olan Bitcoin’in yükselişe geçmesi bekleniyor. 

Bitcoin (BTC), iflas etmiş borsa Mt. Gox’un coinleri kripto borsası Bitstamp’a taşımaya başlamasıyla 66.000 dolara yakın işlem gördü.

Tanınmış bir Bitcoin (BTC) analisti ve Capriole Investments fonunun kurucusu olan Charles Edwards, BTC için büyük bir yükseliş işaretinin mümkün olabileceğini belirtti. 

Bitcoin, yatırımcıların eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Nashville, Tennessee’deki Bitcoin 2024 konferansında sahneye çıkacağı beklentisiyle bu haftaki kayıplarının çoğunu telafi etti.

ABD’deki çığır açan başarılarından sonra, Bitcoin borsa yatırım fonları artık Japonya’da piyasaya sürülmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. 

Bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr., Nashville’deki BTC 2024 konferansında bitcoin’e olan desteğini ikiye katladı.

Donald Trump’ın Nashville’de düzenlenen Bitcoin 2024 konferansındaki konuşması lider kripto para birimi Bitcoin’i önemli ölçüde etkiledi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum ekosistemi, ilk spot Ether borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) yakında piyasaya sürülmesiyle şimdiye kadarki en yükseliş aşamasının eşiğinde olabilir.

Büyük bir uyuyan Ethereum adresinin aktivasyonu, spot Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden sadece bir gün önce gerçekleşti.

Ethereum borsa yatırım fonları (ETF’ler), ABD’de ilk günlerinde toplam işlem hacminde 1 milyar doları aştı.

Chicago Ticaret Borsası’nın (CME) Ethereum (ETH) vadeli işlemlerindeki faaliyet Salı günü yeni zirvelere ulaştı. ABD’de spot ETH borsa yatırım fonlarının (ETF) piyasaya sürülmesi, yatırımcıların ikinci büyük kripto para birimine olan ilgisini artırdı.

Milyonlarca dolarlık yatırım devi BlackRock, spot ETF ürünü aracılığıyla Ethereum (ETH) için büyük planları olduğunu kanıtladı.

Günlerce süren mücadelenin ardından XRP nihayet 0,6 dolarlık direnç seviyesini kırdı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

BNB Vakfı az önce 28. üç aylık Binance Coin (BNB) yakımını duyurdu. Böylece 1,64 milyon BNB yakıldı, bu da yaklaşık bir milyar dolarlık BNB’nin yok olması anlamına geliyor.

Reuters’in Çarşamba günü bildirdiğine göre Ferrari (RACE), kripto para birimi ödemeleri hükmünü Temmuz ayı sonuna kadar Avrupa’ya genişletecek.

Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall, 2022’de Demokrat Senatör Elizabeth Warren ile birlikte hazırladığı tartışmalı bir kripto karşıtı yasa tasarısı olan Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası’na verdiği desteği geri çekti.

İşlem hacmi bakımından dünyanın ikinci büyük kripto para borsası olan Bybit, USDC’nin AB tarafından resmi olarak onaylanan ilk sabit para birimi olması nedeniyle bir promosyon kampanyası duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz