Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
168
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Whale Alert tarafından sağlanan verilere göre, başka bir eski Bitcoin (BTC) adresi daha kış uykusundan uyandı. 

Bitcoin (BTC), varlığı elinde bulunduran ABD spot borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) bu ay kaydettiği ikinci en yüksek giriş aktivitesiyle Salı günü erken saatlerde 61.000 doları aştı.

Japonya’nın MicroStrategy şirketi Bitcoin satın alma serisine devam ediyor. Japon yatırım danışmanı Metaplanet, 3,4 milyon dolara ek 57,273 BTC satın aldı.

Tarihçi, filozof ve çok satan birkaç kitabın yazarı Yuval Noah Harari, yapay zeka hakkındaki görüşlerini ve Bitcoin ve diğer finansal araçlar hakkındaki görüşlerini paylaştı. 

Mt. Gox, Bitstamp’a 709 milyon dolar değerinde Bitcoin gönderdi.

Veriler, 21 Ağustos için bir Bitcoin ve Ethereum ETF güncellemesi yayınladı ve hem o gün hem de geçen hafta BlackRock’ın ETF’lerinin en büyük Bitcoin ve Ethereum girişlerini gördüğünü gösterdi.

CNBC’ye göre, Fed’in yeni yayınlanan tutanakları Eylül ayında “muhtemel” bir faiz indirimi olabileceğini gösteriyor olabilir. 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarının düşeceğini teyit etmesinin ardından Bitcoin alıcılarının ABD’ye olan ilgisi son 39 günün en yüksek seviyesine ulaştı ve lider kripto para birimi Bitcoin 63 bin doları aştı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Buterin muhtemelen gizliliği artıran Raligun’a destek gönderdi. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin yakın zamanda topluluğu başka bir önemli transferle şaşırttı.

BlackRock’ın iShares Ethereum Trust’ı (ETHA), kümülatif net girişlerde 1 milyar doları aşarak bu dönüm noktasına ulaşan 11 ihraççı arasında ilk oldu. 

ABD merkezli spot Ethereum borsa yatırım fonları (ETF’ler), 23 Temmuz’da piyasaya sürüldüklerinden bu yana en uzun sürekli çıkış dönemi olan beş gün üst üste çıkış kaydetti.

Whale Alert, ABD merkezli halka açık kripto para borsası Coinbase’e giden iki devasa Ethereum transferini tespit etti.

Ethereum blok zincirini destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ethereum Vakfı, yakın zamanda Kraken borsasına tam 35.000 ETH (güncel fiyatlarla yaklaşık 94 milyon dolar) transfer etti.

Son zamanlarda XRP, piyasa tarafından sıklıkla yükseliş göstergesi olarak alınan teknik bir model olan Golden Cross oluşumu gördü.

Toncoin’in (TON) daha geniş dijital para ekosistemi konsolide oldu ve fiyatlar önceki yükseliş trendlerinden düştü.

Justin Sun’ın TRON ağı yakın zamanda SunPump platformunu tanıttı. Bu, meme coin’lerinin özel lansmanı ve ticareti için öncü platformdur. 

20 Ağustos’ta, blockchain verileri Tether’in Tron ağında 1 milyar dolar değerinde USDT token bastığını ve bunları Tether Hazine cüzdanına gönderdiğini gösterdi.

Ethereum blok zinciriyle birlikte çalışan ve hızlı işlemler ile düşük ücretlere olanak tanıyan bir katman-2 ölçekleme çözümü olan Polygon, balina aktivitesini gösteren bir ölçüt olan büyük işlem hacminde %16.263’lük bir artış gördü.

Justin Sun’ın çıkardığı TRON (TRX), fiyatı büyük bir yükselişi tetikledikçe önemli metriklerde yükseldi.

IntoTheBlock verilerine göre, PEPE büyük işlem hacminde %109’luk bir artış yaşıyor, bu da balina aktivitesini gösteriyor.

McDonald’s’ın resmi Instagram sayfası, sahte Solana tabanlı bir token tanıtmak için hacker’lar tarafından ele geçirildi. Hacklenen hesap “GRIMACE” adlı bir kripto para birimi duyurdu.

Avalanche (AVAX), Grayscale Investments olarak yükseliş rakamları kaydetti ve coin için özel bir trust duyurdu. 

Merkezi olmayan kripto borç verme platformu Aave’nin yerel tokeni olan AAVE, dört haftada %45’in üzerinde bir artışla 135 dolara yükseldi ve piyasa değeri bakımından diğer ilk 100 kripto para biriminin hepsinden daha iyi performans gösterdi.

Steno Research raporunda, merkezi olmayan finansın (DeFi) geri döndüğünü ve kripto piyasasında kilitlenen toplam değerin önümüzdeki yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının beklendiği belirtiliyor.

Cardano ve Tron arasındaki çekişme yeni bir boyuta geçti ve Cardano sıralamalarda Tron’u geçti. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Nijerya’nın vergi toplama otoritesi FIRS, milletvekillerine Eylül ayına kadar kriptoya vergi getirecek bir yasa tasarısı sunmayı planladığını söyledi.

Binance, bir dizi spot işlem çiftini borsadan çıkaracağını duyurdu. Bunun nedeni Binance’in listelenen tüm spot işlem çiftlerini düzenli olarak değerlendirmesi, performans ve likidite analizleridir.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, kripto para piyasası için önem taşıyan kritik açıklamalarda bulundu. Fed başkanı, Wyoming, Jackson Hole’da Federal Rezerv’in yıllık toplantısında yaptığı ve merakla beklenen açılış konuşmasında, “Politikanın ayarlanması için zaman geldi,” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz