Bitcoin Yeniden 60.000 Doları Aştı

0
64
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin, cuma günü itibariyle kritik seviye olan 60.000 dolar barajını aşarak yeniden yükselişe geçti. Bitstamp borsasında BTC fiyatı 60.018 dolar seviyesine kadar çıktı ve bu gelişme, piyasa katılımcıları arasında heyecan yarattı. Eylül ayı, Bitcoin’in tarihsel olarak en kötü performans sergilediği dönemlerden biri olmasına rağmen, bu ay şimdiye kadar %1.48’lik bir kazançla yeşil bölgede bulunuyor.

Bitcoin’in bu yükselişinin arkasında, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını 50 baz puan düşüreceğine dair artan beklentiler yatıyor. Eski New York Fed Başkanı Bill Dudley‘nin bu yönde bir açıklama yapması, piyasalarda faiz indirimine olan ihtimali artırdı. Poymarket platformunda Fed’in bu oranı düşürme ihtimali %36 olarak fiyatlanıyor, bu da yatırımcıların gözünü Bitcoin’e çevirmesine neden oldu.

Bitcoin’in değerini yükselten bir diğer gelişme, MicroStrategy kurucu ortağı Michael Saylor‘ın 1.1 milyar dolar değerinde Bitcoin satın alması oldu. Saylor’un uzun süredir Bitcoin destekçisi olması ve yaptığı bu devasa alım, yatırımcıların dikkatini çekse de, fiyat üzerinde hemen bir etki yaratmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz