John Bollinger’dan Fed’in Faiz İndirimi Yorumu

0
43
FED
FED

ABD Merkez Bankası (Fed), dün aldığı sürpriz bir kararla faiz oranlarını 50 baz puan düşürdü. Bu adım, ekonominin güçlü seyrine rağmen iş yaratma hızındaki yavaşlama ve hafif yükselen işsizlik oranına rağmen alındı. Enflasyon, hâlâ hedefin üzerinde seyretse de Fed’in %2’lik hedefine yaklaşıyor.

Bu faiz indirimi kripto para piyasasında hızlı bir toparlanma sağlarken, ünlü finans analisti ve Bollinger Bantları indikatörünün yaratıcısı John Bollinger, piyasanın bu hareketi sadece bir “normalleşme” olarak değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Bollinger, faiz indiriminin sadece para politikasında gevşeme anlamına gelmediğini ve dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Bollinger’a göre, Nasdaq ve S&P 500 gibi büyük endeksler hâlâ sağlıklı bir düzeltme yapmadı. Eğer yatırımcılar bu dönemde büyük hisselerde kâr alımına giderse, Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimleri daha düşük seviyelere gerileyebilir. Fed Başkanı Jerome Powell ise, faiz indirimlerinin ardından resesyon beklenip beklenmediği sorusuna net bir şekilde şu an için böyle bir sinyal olmadığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz