Stablecoin’ler Küresel Finans Sisteminde Kritik Hale Geliyor

0
40
Stablecoinler
Stablecoinler

Kripto para dünyasının önemli bir parçası haline gelen stablecoin’ler, küresel finans sistemi üzerinde giderek daha büyük bir etki yaratıyor. Bernstein’ın raporuna göre, stablecoin’lerin toplam dolaşımı 170 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştı ve bu varlıklar, ABD devlet tahvillerinin en büyük 18. sahibi konumuna yükseldi.

Stablecoin’ler, genellikle ABD dolarına sabitlenmiş kripto paralardır ve kullanıcılarına sabit bir değer sunarak volatiliteye karşı koruma sağlar. 2023 yılında arzında yaşanan düşüşün ardından stablecoin dolaşımı, son 12 ayda 1,4 trilyon dolara ulaşan aylık işlem hacmiyle yeniden yükselişe geçti.

Raporda, bu dijital varlıkların uluslararası kullanıcılar için dijital dolar tasarruflarını kolaylaştırdığı ve PayPal, MercadoLibre ve Grab gibi ödeme ve fintech şirketleriyle entegrasyonlarının arttığı belirtiliyor. Ayrıca, stablecoin’ler sınır ötesi ödemeler için giderek daha fazla tercih ediliyor. Bernstein’a göre, bu kripto paralar, özellikle katman-2 blok zincirlerinde 1.000 dolarlık bir işlemi sadece 1 sent gibi düşük bir ücretle gerçekleştirme imkanı sunarak, en ucuz sınır ötesi ödeme platformlarından biri haline geldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz