Piyasa Hareketlenmeye Başladı!

0
77
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Dijital varlıklara yönelik ilginin artmasıyla birlikte, piyasa haftayı 321 milyon dolarlık bir pozitif girişle kapattı. Bu yükselişin ardında, ABD Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 50 baz puanlık faiz indirimi ve çeşitli ETF ürünlerinin başarılı performansı olduğu belirtiliyor.

Bitcoin ETF’lerinin Başarısı

Özellikle Bitcoin, bu yükselişten en çok fayda sağlayan kripto para birimi oldu. 284 milyon dolarlık girişle piyasanın lideri konumunu güçlendiren Bitcoin, adeta yatırımcıların gözdesi haline geldi. Fidelity ve Ark 21Shares gibi önde gelen Bitcoin ETF’leri, sırasıyla 138 milyon ve 102 milyon dolarlık girişlerle dikkat çekti. Bitwise ETF ve BlackRock iShares ise sırasıyla 67 milyon ve 30 milyon dolarlık girişlerle Bitcoin’e olan ilgiyi artıran diğer önemli aktörler oldu.

Ethereum ve XRP’de Karışık Sonuçlar

Ethereum, haftalık bazda beşinci kez çıkış kaydederek yaklaşık 29 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. Bu durum, büyük ölçüde Grayscale Trust’tan kaynaklanan çıkışlarla ilişkili. Ancak XRP, küçük de olsa 0.1 milyon dolarlık bir girişle pozitif bir tablo çizdi. Fakat XRP’nin fiyatı, son 24 saatte %1.16 düşerek 0.5867 dolara geriledi ve işlem hacmi de %14.51 azaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz