Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
55
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Ünlü finans yorumcusu Peter Schiff, Bitcoin’in anti-kurumsal yapısına rağmen ABD Merkez Bankası (Fed) için “en iyi şey” olduğunu öne sürdü.

Geçmişteki trendler, Bitcoin’in bu yılın son çeyreğinde yeniden büyük bir yükselişe geçebileceğini işaret ediyor. 

Dijital varlıklara yönelik ilginin artmasıyla birlikte, piyasa haftayı 321 milyon dolarlık bir pozitif girişle kapattı. Bu yükselişin ardında, ABD Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 50 baz puanlık faiz indirimi ve çeşitli ETF ürünlerinin başarılı performansı olduğu belirtiliyor.

Kripto para analisti Rekt Capital, tarihsel döngülere dayalı olarak Bitcoin ve kripto piyasalarının yeni bir yükseliş hareketinin eşiğinde olabileceğini belirtti. 

Amerikalı iş insanı ve MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’e olan desteğini bir kez daha gösterdi ve dikkat çeken yeni bir paylaşımda bulundu. 

BlackRock’un dijital varlıklar başkanı Robbie Mitchnick, Bitcoin’in riskli bir varlık olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savundu. Mitchnick’e göre, lider kripto para birimi, kıtlık ve merkeziyetsizlik gibi özellikleriyle küresel bir para alternatifi olarak öne çıkıyor.

Küresel ekonomilerin büyük çoğunluğu, büyümeyi canlandırmak için para politikalarını gevşetme yoluna girerken, Bitcoin (BTC) de bu olumlu rüzgarla 65.000 dolar seviyesini hedefledi. 

PayPal, ABD’deki milyonlarca işletme sahibine kripto para alım, tutma ve satma özelliği getirdiğini duyurdu.

Kripto para piyasası, Bitcoin ve Ethereum’un güçlü performansıyla dikkat çekiyor. Bitcoin (BTC), Asya işlem saatlerinde 63.000 doların üzerinde işlem görürken, günlük %1,4 düşüş yaşasa da haftalık bazda %2’lik bir artış kaydetti. 

Son günlerde Bitcoin topluluğu, uzun süredir hareketsiz kalan eski kripto para cüzdanlarının yeniden aktif hale gelmesiyle ilgili şaşkınlık içinde. 

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, 25 Eylül’de spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için 184,4 milyon dolarlık giriş sağlayarak bu ayın en yüksek günlük fon girişini kaydetti. 

ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), 26 Eylül’de Bitcoin’in 65.000 dolar seviyesini aşmasıyla son iki ayın en büyük günlük girişini kaydetti.

Dünyanın en büyük hedge fonlarından biri olan ve yönetimi altında 10 trilyon dolardan fazla varlık bulunan BlackRock, geçtiğimiz hafta içinde 388,19 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı. 

Son dönemde, Bitcoin (BTC) fiyatları ile Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) bilanço büyüklüğü arasındaki pozitif korelasyon dikkat çekiyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum’un ilk coin arzı (ICO) döneminde yatırım yapan dev bir balina, iki yıl aradan sonra Kraken borsasına 9.12 milyon dolar değerinde 3.510 ETH transfer ederek kripto piyasasında büyük yankı uyandırdı. 

Kripto para piyasası, Bitcoin ve Ethereum’un güçlü performansıyla dikkat çekiyor. Bitcoin (BTC), Asya işlem saatlerinde 63.000 doların üzerinde işlem görürken, günlük %1,4 düşüş yaşasa da haftalık bazda %2’lik bir artış kaydetti.

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Macro Araştırma Başkanı Julien Bittel, Ethereum’un 20.000 dolar seviyesine ulaşabileceğini öne sürüyor.

Ethereum (ETH) fiyatı, piyasadaki olumlu havaya rağmen beklenen yükselişi henüz gerçekleştiremedi. 

Ripple, kripto dünyasında merakla beklenen stablecoin’i RLUSD’nin lansmanına hazırlanıyor. Son aylarda Ripple ve XRP topluluğu, bu yeni dijital doların piyasaya sürülmesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Singapur’da düzenlenen Token2049 etkinliğinde konuşan Chainalysis’in kurucusu ve CEO’su Michael Gronager, Asya’da stablecoinlerin kurumsal benimsemenin öncüsü olacağını, ancak düzenleyicilerin bu duruma pek de sıcak bakmadığını belirtti. 

Meme coin ekosisteminde dikkat çekici gelişmeler yaşanırken, PEPE de bu yükselişin odak noktalarından biri haline geldi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Piero Cipollone, dijital euro projesinin Avrupa’nın finansal egemenliğini artırma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. 

Grayscale Research, yılın dördüncü çeyreğinde yüksek potansiyele sahip olan 20 dijital varlığı içeren yeni bir liste yayınladı. Liste oluşturulurken, olası tetikleyiciler, ağ benimsemesi ve risk faktörleri gibi unsurlar dikkate alındı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, bu hafta yeni kripto para listeleri ekleyerek kullanıcılarına sunduğu dijital varlık seçeneklerini genişletti.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Pittsburgh’da yaptığı bir konuşmada kripto para, blockchain ve yapay zeka gibi yeni teknolojilere verdiği desteği ilk kez açıkladı.

Binance’in kurucusu Changpeng “CZ” Zhao, ABD Hapishaneler Bürosu’na (BOP) göre serbest bırakıldı. Zhao, planlanan serbest bırakılma tarihi olan 29 Eylül Pazar gününden iki gün önce, Cuma günü tahliye edildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz