Japonya Kripto Düzenlemelerinde Değişiklik Planlıyor

0
41
Japonya
Japonya

Japonya, kripto para sektörüne yönelik düzenlemelerini gözden geçirme kararı aldı. Bloomberg’in haberine göre, ülkenin Finansal Hizmetler Ajansı’ndan isimsiz bir yetkili, önümüzdeki aylarda yapılacak bu incelemenin, kripto düzenlemelerinin ödeme yasası çerçevesinde ele alınıp alınmayacağını değerlendireceğini belirtti. Bu inceleme, kripto borsa yatırım fonlarının (ETF) önünü açabilir.

Yetkililere göre, mevcut düzenlemeler yatırımcıları yeterince koruyup korumadığı incelenecek. Japonya, kripto paraların finansal araç olarak yeniden sınıflandırılabileceği ve yatırım yasası kapsamına alınabileceği bir olasılığı da değerlendiriyor. Bu durum, dijital varlıklar için daha düşük vergi oranlarının uygulanmasının da yolunu açabilir; bu konu uzun süredir ülkenin gündemindeydi.

Dünya genelinde pek çok ülke, kripto paralarla ilgili yaklaşımını netleştirmeye çalışıyor. Örneğin, Birleşik Krallık geçtiğimiz yıl kripto paraları düzenlenmiş bir faaliyet haline getirerek bu sektörü finansal hizmetler kurallarına dahil etti. Avrupa, kripto sektörüne özgü düzenlemeler oluştururken, Güney Afrika da sektörde lisanslama rejimini hayata geçirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz