Bitcoin, İsrail-İran Gerilimleriyle Düşüş Yaşadı

0
104
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Orta Doğu’da artan gerilimler, küresel piyasaları ve riskli varlıkları olumsuz etkilerken Bitcoin (BTC) de sert bir düşüş yaşadı. Salı günü İran, İsrail’in stratejik bölgelerine yaklaşık 200 balistik füze fırlattı. Bu saldırıya yanıt olarak, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, misilleme tehdidinde bulundu. Bu gelişmelerin ardından Bitcoin fiyatı, Asya işlem saatlerinde $60,300 seviyesine kadar geriledi ancak Çarşamba sabahı $61,500’ü yeniden aştı.

Son 24 saatte %6’ya varan bir düşüş yaşayan BTC, Ekim ayına, tarihsel olarak en güçlü aylarından biri olmasına rağmen, kötü bir başlangıç yaptı. Presto Research’e göre, Ekim ayı, Bitcoin’in genellikle yükseliş yaşadığı bir dönem olmasına karşın, bu yılın ilk günlerinde beklenmedik bir düşüşle başladı.

Polymarket’teki yatırımcılar, İsrail’in bu hafta içerisinde İran’a karşı misilleme yapma ihtimalini %49 olarak değerlendiriyor. Ayrıca, altın fiyatları yükselirken, Bitcoin’deki değer kaybı dikkat çekti. Son saldırılarla birlikte altın %0.8 artarken, BTC %4 oranında düştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz