HBO Belgeselinde Peter Todd’un Satoshi Nakamoto Olduğu İddia Edildi

0
197
Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’yu ortaya çıkarmaya çalışan HBO’nun yeni belgeseli, Kanadalı Bitcoin geliştiricisi Peter Todd‘u Nakamoto olarak ilan etti. Ancak bu itiraf göründüğü kadar kesin bir kanıt sunmuyor.

“Money Electric: The Bitcoin Mystery” adlı belgeselin yapımcısı Cullen Hobak, elde ettiği kanıtlarla Todd’u Nakamoto olarak göstermeye çalışıyor. Belgeselin finalinde Todd, Hobak’ın yönelttiği doğrudan bir soruya karşılık, “Evet, ben Satoshi Nakamoto’yum” diyor. Ancak bu açıklama, Todd’un Bitcoin’in gerçek yaratıcısı olduğu anlamına gelmiyor.

Peter Todd, bu itirafın şaka amacı taşıdığını ve Nakamoto’nun mahremiyet hakkını savunmak için sıkça “Ben Satoshi’yim” ifadesini kullandığını dile getiriyor. Todd, belgeselin yayınlanmasından önce de bu iddiaları reddetmiş ve belgeselden sızan görüntülerde kendisinin Nakamoto olarak gösterilmesine itiraz etmişti. 8 Ekim’de sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir kullanıcıya verdiği yanıtta, “Ben Satoshi değilim” diyerek HBO’nun iddiasını bir kez daha yalanladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz