Yapay Zeka Girişimleri, 3. Çeyrekte Rekor 11.8 Milyar Dolarlık Fon Çekti

0
92
Yapay zeka
Yapay zeka

Yapay zeka (AI) girişimleri, risk sermayesi yatırımcılarının yoğun ilgisiyle karşılaşmaya devam ediyor. 2024’ün üçüncü çeyreğinde, yapay zeka girişimlerine yapılan yatırımlar rekor seviyelere ulaştı. Analitik şirketi Stocklytics’in verilerine göre, AI girişimleri bu dönemde 11.8 milyar dolar fon topladı ve bu rakam toplam risk sermayesi yatırımlarının %30’unu oluşturdu.

ABD’nin AI çiplerine yönelik ihracat kısıtlamaları, değerleme belirsizlikleri ve bazı yapay zeka girişimlerinin beklenenin altında kalan kazanç raporlarına rağmen, yatırımcıların yapay zekaya olan ilgisi güçlü kalmaya devam ediyor. Stocklytics analisti Neil Roarty, 11.8 milyar dolarlık taze sermayenin, 2023 ve 2024 boyunca görülen üç aylık rakamlarla uyumlu olduğunu belirtti. Ancak 2024’ün ikinci çeyreğinde görülen 29.6 milyar dolarlık rekor fonlamanın ardından bu rakam, dikkat çekici bir seviyede kalmayı başardı.

Buna rağmen, işlem sayısı azaldı ve 2023’ün aynı dönemine kıyasla %28 düşüş göstererek, 79 işlem gerçekleşti. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde bu sayı 110’du. Yatırımcıların daha seçici hale geldiğini belirten Roarty, büyük anlaşmaların sektördeki olumlu havayı koruduğunu vurguladı. Toplam risk sermayesi yatırımları ise yıllık bazda %13 oranında geriledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz