Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
93
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, ani bir hareketle 64.000 dolar seviyesini yeniden aştı.

Kripto dünyasında uzun süre hareketsiz kalan Bitcoin balinaları, son aylarda yeniden hareketlenmeye başladı.

Jefferies’in raporuna göre, Bitcoin madenciliği karlılığı Eylül ayında düşüş gösterdi. Raporda, Ekim ayının madenciler için daha zor bir ay olacağı belirtiliyor. 

BlackRock CEO’su Larry Fink, son dönemde yaptığı açıklamalarla Bitcoin’i sık sık altına alternatif olarak gösteriyor. 

Bitcoin (BTC) fiyatlarının 7 aydır süren düzeltme trendinde sıkışıp kaldığını düşünen yatırımcılar, günlük mum grafiklerine odaklanmış olabilir.

Tesla, iki yıl sonra ilk kez Bitcoin işlemi yaparak kripto para dünyasında dikkatleri üzerine çekti. Blockchain veri şirketi Arkham Intelligence’a göre, Tesla 15 Ekim’de 225 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i bilinmeyen bir cüzdana transfer etti. 

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, 15 Ekim’de %58,77’ye ulaşarak Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Bitcoin ETF’leri, bugüne kadarki en önemli dönüm noktalarından birini kutlayarak toplam net girişlerde 20 milyar dolar barajını aştı. 

2024 yılına sadece iki aydan biraz fazla bir süre kala, kripto dünyasında birçok kişi Bitcoin’in yeni bir tüm zamanlar zirvesine (ATH) ulaşmasını bekliyor. 

Bitcoin, son yedi aylık düşüş trendini kırmak için kritik bir haftalık kapanışa hazırlanıyor. Bitcoin boğaları, uzun süredir devam eden aşağı yönlü kanal direncini aşmayı hedefliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), New York Borsası (NYSE) ve Chicago Opsiyon Borsası’na (CBOE) Bitcoin opsiyon borsa yatırım fonlarını (ETF) listeleme izni verdi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Avustralya, kripto yatırım dünyasında önemli bir adım daha atarak, ilk spot Ether (ETH) borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonlarına (ETF) bağlı seçeneklerin listelenmesine ilişkin kararını bir kez daha erteledi.

Ethereum’un kurucu ortaklarından Vitalik Buterin, blockchain dünyasında büyük yankı uyandıran “The Surge” dönemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Grayscale, önde gelen yatırım varlık yönetimi firması, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) önemli bir başvuruda bulundu. 

Kripto para piyasasında XRP, bugün dikkat çekici bir ticaret hacmi dinamiği sergiliyor. CoinGlass verilerine göre, XRP’nin türev işlemlerindeki, özellikle sürekli vadeli işlemlerindeki ticaret hacmi bugün %50’den fazla arttı. 

Kripto para analistleri, XRP fiyatının 2024 yılı sonuna kadar dalgalı bir seyir izleyeceğini öngörüyor. Uzmanlara göre, XRP fiyatı özellikle ABD’deki düzenleyici gelişmelere bağlı olarak 0,50 ile 0,80 dolar arasında gidip gelebilir.

Kripto dünyasının en dikkat çeken başarı hikayelerinden biri olan Toncoin (TON), bu yıl önemli bir yükseliş yaşadı. Ancak, fiyatındaki dalgalanmalar yatırımcıların dikkatini çekti. Analist JA Maartun’a göre, Toncoin’in volatilite dönemi sona ermek üzere. 

Stablecoin devi Tether, elde ettiği devasa kârların ardından emtia ticareti alanında kredi verme planlarını açıkladı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

ABD Başkan Yardımcısı ve 2024 başkan adayı Kamala Harris, “Fırsat Ekonomisi” adıyla yürüttüğü kampanya kapsamında kripto para ve esrar konusuna destek verdiğini açıkladı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, platformuna iki yeni kripto para çifti ekledi. Sui Network tokeni (SUI) ve yapay zeka ile oluşturulmuş meme kripto parası TURBO, Binance’in Spot Algo Orders platformunda işlem görmeye başladı. 

Kripto para borsası Kraken, Bitcoin’in gücünü daha geniş ağlara taşıma hedefiyle kendi tokenleştirilmiş Bitcoin versiyonunu piyasaya sürdü. 

Son iki yılın en yüksek seviyesine ulaşan yüksek riskli kripto teminatlı krediler, piyasa oynaklığı ve potansiyel likidasyon dalgalarına dair endişeleri artırıyor. 

Sam Altman tarafından kurulan Worldcoin, adını “World” olarak değiştirerek, Ethereum tabanlı yeni bir Layer-2 blockchain ağı olan “World Chain”i hayata geçirdi. 

Telegram, Web3 dünyasıyla etkileşimini artırırken, platformdaki NFT (non-fungible token) kullanımı da hızla yükseliyor. 

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, kripto para endüstrisinde büyük bir başarıya imza atarak toplam işlem hacminde 100 trilyon dolar eşiğini geçti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz