Bitcoin 80 Bin Doları Görecek!

0
55
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Kripto para yatırımcıları, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceğine inanıyor. Özellikle opsiyon piyasasında, Kasım ayının başında sona erecek sözleşmelerin en yoğun ilgi gören seviyesinin 75.000 dolar olması, yatırımcıların bu döneme yönelik büyük beklentiler içinde olduğunu gösteriyor.

Bitcoin, geçmişte Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın kripto dostu politikaları ve ABD’yi bir Bitcoin merkezi yapma vaatleri nedeniyle bu tür siyasi gelişmelerden olumlu etkilenmişti. Demokrat aday Kamala Harris ise daha temkinli bir yaklaşımla kripto düzenlemeleri getirme sözü verse de, bazı yatırımcılar her iki adayın da kripto paralara sıcak baktığını ve bu durumun piyasayı olumlu etkileyeceğini savunuyor.

Makroekonomik Faktörler Yükselişi Destekliyor

BTSE borsasının COO’su Jeff Mei, “Hem Trump hem de Harris kriptoyu destekleyici tavırlar sergiledi ve bu durum piyasada pozitif karşılandı. Seçim sonucu ne olursa olsun, değişim beklentisi Bitcoin’in yükselmesini destekliyor” ifadelerini kullanarak, Bitcoin’in yeni bir boğa koşusuna girebileceğini vurguladı. Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine gitmesi ve hisse senedi piyasalarının yükselmesi de Bitcoin’in 80.000 doları görebileceğine işaret ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz