ABD Başkanı Biden, SEC Yönergesini Bozan Kararı Veto Etti

0
174
Joe Biden
Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Personel Muhasebe Bülteni 121’i yürürlükten kaldıracak bir Meclis Ortak Kararını veto ettiğini duyurdu.

SAB 121, müşteriler için kripto para bulunduran finansal kurumları, varlıkları kendi bilançolarında tutmaları konusunda yönlendiren tartışmalı bir SEC muhasebe kılavuzudur. Yönergeyi eleştirenler, bunun finansal kurumların kripto şirketleriyle çalışmasını çok zorlaştırdığını söylüyor.

Biden vetoyu duyurduğu açıklamasında “tüketicilerin ve yatırımcıların refahını tehlikeye atacak hiçbir tedbiri” desteklemeyeceğini söyledi.

Açıklamada, “Kongre İnceleme Yasası’na başvurulması nedeniyle, Cumhuriyetçilerin öncülüğündeki bu karar, SEC’in uygun korkuluklar oluşturma ve gelecekteki sorunları ele alma yeteneğini uygunsuz bir şekilde kısıtlayacaktır” dedi. “SEC personelinin dikkate alınan kararının bu şekilde tersine çevrilmesi, SEC’in muhasebe uygulamalarına ilişkin daha geniş yetkilerinin zayıflatılması riskini taşıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz