Anthony Scaramucci’den Cesur Bitcoin Tahmini

0
55
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi beklentisi, Bitcoin fiyatlarında büyük bir artışa neden olabilir. Ünlü yatırımcı ve SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, bu gelişmenin Bitcoin’i yıl sonuna kadar 100.000 dolara taşıyabileceğini öngörüyor. Bloomberg’e göre, Scaramucci, Fed’in faiz oranlarını yarım puan düşüreceğini ve bu indirimin önümüzdeki 18 ay boyunca toplamda 150 baz puanı bulacağını belirtiyor.

Scaramucci, faiz indiriminin ABD ve küresel varlık fiyatları için olumlu bir etki yaratacağını ve Bitcoin’in bundan en çok faydalanan varlıklar arasında olacağını savunuyor. Bitcoin, mart ayında 73.798 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Ancak, borsa yatırım fonlarına (ETF) olan talebin düşmesiyle bu yükseliş hız kesti.

Fed’in faiz kararı öncesinde Bitcoin, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Kripto para piyasası, faiz indiriminin boyutuna göre yeni bir ivme kazanabilir. Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları ise piyasalara yön verecek kilit unsurlardan biri olarak görülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz