Avustralya, İlk Spot Ether ETF’sini Piyasaya Sürüyor

0
62
Avustralya
Avustralya

Avustralya, kripto yatırım dünyasında önemli bir adım daha atarak, ilk spot Ether (ETH) borsa yatırım fonunu (ETF) piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Monochrome Ethereum ETF (IETH) olarak adlandırılan bu fon, 14 Ekim Salı günü yerel saatle 10:00’da işlem görmeye başlayacak. Monochrome adlı Avustralyalı kripto yatırım firması tarafından geliştirilen bu fon, Ağustos ayında piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF’sinin ardından geldi.

IETH, yatırımcıların Ether kullanarak fona yatırım yapmasına ve Ether ile geri çekim yapmasına olanak tanıyan “nakit ve ayni” işlemler sunacak. Bu, yatırımcıların yalnızca para ile değil, doğrudan Ether ile de ETF’ye giriş yapabileceği anlamına geliyor.

Hong Kong’da benzer spot kripto ETF’leri bulunurken, Avustralya’nın bu hamlesi ülkenin kripto piyasasında daha güçlü bir konuma gelmesini sağlayabilir. Karşılaştırmalı olarak, Hong Kong’un spot Bitcoin ve Ether ETF’leri sırasıyla 262.97 milyon dolar ve 35.07 milyon dolar net varlığa sahipken, ABD’de bu rakamlar daha büyük ölçekte; spot Bitcoin ETF’leri 58.66 milyar dolar, Ether ETF’leri ise 6.74 milyar dolar değerinde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz