Bernstein: Trump Seçimi Kazanırsa Bitcoin 90.000 Dolara Ulaşabilir

0
85
Donald Trump
Donald Trump

Bernstein’in raporuna göre, Donald Trump’ın Kasım 2024’te ABD başkanlık seçimini kazanması durumunda Bitcoin’in fiyatı yıl sonuna kadar 90.000 dolara kadar çıkabilir.

Ancak raporda, Kamala Harris’in seçimleri kazanması halinde, Bitcoin’in 50.000 dolar civarındaki desteğini kırarak 30.000 ila 40.000 dolar arasında bir seviyeye gerileyebileceği belirtiliyor. Harris’in kripto paralara yönelik politikaları şu ana kadar belirsiz olduğu için piyasada olumsuz bir etki yaratabileceği düşünülüyor.

Trump, daha önceki konuşmalarında ABD’yi “Bitcoin ve kripto başkenti” yapma hedefini vurgularken, SEC başkanlığına kripto dostu bir ismin atanması ve ulusal bir stratejik Bitcoin stokunun oluşturulması gibi planlar da gündeme getirilmişti.

Bernstein’in analistleri, kripto piyasasının son üç yıldır düzenleyici baskılardan etkilendiğini, ancak pozitif bir düzenleyici ortamın yeniden inovasyonu tetikleyebileceğini belirtti. Seçim sonucunun belirsiz olduğunu belirten rapor, kripto yatırımcılarının büyük ölçüde Trump etkisine odaklandığını ifade ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz