Bitcoin ETF’leri 100 Bin Dolarlık Giriş Gördü

0
98
ETF
ETF

En son güncellemeye göre, Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) Çarşamba günü 100 bin dolar değerinde giriş kaydetti. Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fonu (FBTC), 50,6 milyon dolarlık girişle ilk sırada yer alıyor.

BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT) ve Bitwise Bitcoin ETF (BITB), sırasıyla 15,6 milyon dolar ve 14,5 milyon dolarlık girişle ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Bitcoin fiyatı, Bitcoin ETF’lerinin 19 günlük giriş serisini sonlandırmasının ardından bu hafta başında büyük bir düzeltme yaşadı. Salı günü lider kripto para birimi Bitstamp borsasında 66.011 dolara kadar düştü.

Çarşamba günü Bitcoin, en son ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) raporunun enflasyonun soğuduğunu göstermesinin ardından yükselişe geçti. Ancak Fed’in yalnızca bir faiz indirimi uygulayacağının sinyalini vermesinin ardından aynı gün içinde bu kazanımların çoğunu geri verdi. Ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in para politikasını gevşetmeyi düşünmeden önce enflasyona olan güveni artırması gerektiğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz