Bitcoin ETF’leri 200 Milyon Dolarlık Net Çıkış Görüyor

0
115
Bitcoin ETF
Bitcoin ETF

ABD’de listelenen spot bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), Grayscale’in GBTC’sinin yol açtığı üst üste ikinci gün çıkış kaydetti. Çıkışlar büyük olasılıkla traderların ABD TÜFE ve Fed faiz kararı öncesinde riske girmelerinden kaynaklanıyor.

ABD’de listelenen spot bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), traderların Çarşamba günü ilerleyen saatlerde yayınlanacak önemli makroekonomik raporlar öncesinde muhtemelen alay etmesiyle art arda ikinci günde çıkışlar gördü.

SoSoValue’dan elde edilen veriler, on bir ETF’nin Salı günü 200 milyon dolarlık net çıkış kaydettiğini gösteriyor; bu, 580 milyon dolarlık 1 Mayıs rakamlarından bu yana en yüksek rakam. Geri ödemeler, varlığın toparlanmadan önce kısa süreliğine 66.200 dolara düştüğü BTC satışlarının ortasında gerçekleşti.

Grayscale’in GBTC’si, 120 milyon dolarlık çıkışın büyük kısmını oluşturdu ve benzerleri arasında lider konumda yer aldı. GBTC, Ocak ayında faaliyete geçmesinden bu yana çıkışlar açısından en kötü performans gösteren ETF olma yolundaki kötü şöhretini sürdürüyor ve kümülatif olarak 18 milyar dolarlık çıkış elde ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz