Bitcoin Fiyatı Direnci Kırmaya Yakın

0
30
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin, son yedi aylık düşüş trendini kırmak için kritik bir haftalık kapanışa hazırlanıyor. Bitcoin boğaları, uzun süredir devam eden aşağı yönlü kanal direncini aşmayı hedefliyor. Bu haftanın kapanışı, Bitcoin’in gelecekteki fiyat hareketleri için belirleyici olabilir.

TradingView verilerine göre, Bitcoin fiyatı Mart ayında kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana süren aşağı yönlü kanalı kırmaya çalışıyor. BTC, 73.800 dolarlık rekor seviyesinden bu yana yedi ay boyunca bu düşüş kanalında konsolide oldu ve şimdi, bu kanalın üst sınırını aşmaya çalışıyor.

Piyasa analisti Rekt Capital’e göre, Bitcoin haftalık grafikte kanalın üst sınırına tekrar tekrar dokunarak bir çıkış sinyali veriyor. Analist, bu kanalın üstünde bir haftalık kapanışın, derin bir reddedilmenin önüne geçebileceğini belirtti.

Kurumsal Talep Yeni Rekorlar Kırıyor

Bitcoin’in fiyatındaki bu olumlu hareketler, kurumsal talebi de artırmaya devam ediyor. Kripto analiz firması K33 Research’ten kıdemli analist Vetle Lunde’ye göre, Bitcoin yatırım araçlarına yönelik küresel net girişler, yıllık bazda 360.000 BTC’ye ulaştı ve 2020 yılında Grayscale tarafından belirlenen 373.000 BTC’lik rekoru aşmaya yakın.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki spot Bitcoin ETF’lerinin toplam net girişleri 20 milyar doları aşarken, toplam varlıklar 65 milyar dolar ile yeni bir zirveye ulaştı. Kıyaslama olarak, altın ETF’lerinin bu seviyeye ulaşması beş yıl almıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz