Bitcoin Madencilik Zorluğu Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

0
47
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin madencilik zorluğu 23 Ekim 2024’te yüzde 3.9 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 95.67 terahash (T) değerine ulaştı. Glassnode verilerine göre, bu artış, Bitcoin ağının işlem gücünü temsil eden hashrate’in de rekor kırarak 700 exahash/saniye (EH/s) seviyesini aşmasıyla aynı döneme denk geldi.

2024 yılı boyunca toplam 22 madencilik zorluğu ayarlaması yapıldı ve bunlardan 13’ü pozitif yönde oldu. Bu yıl içinde zorluk 72T’den 92T’ye çıkarak yüzde 27’lik bir artış gösterdi. Ağ her 2.016 blokta bir, yani yaklaşık iki haftada bir, zorluk seviyesini otomatik olarak ayarlıyor, böylece bloklar ortalama olarak her 10 dakikada bir kazılıyor.

Madencilik Zorluğu ve Hashrate Rekorları

Madencilik zorluğunun artışı, daha fazla işlem gücü gerektirdiği için madencilik sektörünü baskı altına alıyor. Madencilik ekipmanlarının daha verimli hale getirilmesi için operasyonel maliyetler yükseliyor. Küçük ölçekli madenciler, bu yüksek maliyetleri karşılayamayıp ya cihazlarını kapatıyor ya da Bitcoin satışı yaparak faaliyetlerini sürdürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz