Bitcoin’de Tarih Tekerrür Edebilir: Yeni Bir Yükseliş Kapıda mı?

0
85
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Kripto para analisti Rekt Capital, tarihsel döngülere dayalı olarak Bitcoin ve kripto piyasalarının yeni bir yükseliş hareketinin eşiğinde olabileceğini belirtti. Analist, 24 Eylül’de yaptığı bir paylaşımda, Bitcoin’in önceki döngülerde halving (yarılanma) sonrasında belirli bir zaman diliminde yeniden birikim aralığından çıkarak yükselişe geçtiğini vurguladı.

Rekt Capital’in analizine göre, Bitcoin, 2016 yılındaki halving’den 154 gün, 2020 yılındaki halving’den ise 161 gün sonra bu dar banttan çıkış yaparak önemli bir yükseliş kaydetti. Bu döngüde ise halving 20 Nisan’da gerçekleşti ve bu olayın üzerinden 157 gün geçti. Analist, bu sürelerin yakın zamanda gerçekleşecek bir yükselişe işaret edebileceğini söyledi ve ekledi: “Tarih, Bitcoin için ‘Çıkış Zamanı’ diyor.”

Analist, her döngünün birebir aynı şekilde tekrar etmediğini, ancak tarihsel verilerin bu hafta içerisinde bir çıkış hareketi olabileceğine işaret ettiğini belirtti. Rekt Capital ayrıca, Bitcoin’in genellikle eylül ayında zayıf performans gösterdiğini, buna karşın dördüncü çeyrekte daha iyi getiriler elde ettiğini ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz