ETH Likiditesi Yüzde 20 Düştü

0
71
ETH
ETH

ABD’de Temmuz ayında piyasaya sürülen spot Ether (ETH) borsa yatırım fonları (ETF), beklenenin aksine piyasada likidite artışı yerine düşüşe neden oldu. CCData verilerine göre, ABD merkezli borsalarda ETH paritelerinin piyasa derinliği, ETF’lerin piyasaya sürülmesinden bu yana %20 azalarak 14 milyon dolara geriledi. Yurtdışı borsalarda ise likidite %19 düşüşle 10 milyon dolara kadar indi.

Piyasa koşullarındaki zayıflık ve yaz sezonunun getirdiği düşük işlem hacimleri bu düşüşün başlıca nedenleri olarak gösteriliyor. CCData analisti Jacob Joseph, “Likidite Haziran ayındaki zirveden bu yana %45 azaldı. Sezonluk etkiler ve piyasa koşulları bunda büyük rol oynadı,” dedi.

ETF’lerin başlangıçta likiditeyi artıracağı öngörülse de, Ether fiyatı %25 düşüşle 2.380 dolara geriledi ve bu süreçte 500 milyon dolardan fazla sermaye çıkışı yaşandı. Likidite kaybı, büyük alım ve satım emirlerinin piyasayı daha fazla etkilemesine neden oluyor ve bu durum, Ether fiyatının büyük siparişler karşısında daha hassas hale geldiğini gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz