Ethereum Gas Ücretleri %498 Arttı!

0
26
ethereum
ethereum

Ethereum ağındaki işlem ücretleri son iki hafta içinde önemli ölçüde yükseldi. Coinbase’in 27 Eylül’de yayımladığı rapora göre, 16-26 Eylül tarihleri arasında Ethereum gas ücretleri, aylık ortalamaya göre %498 oranında arttı. Bu dönemde, ortalama işlem maliyeti 0.09 dolardan 1.69 dolara yükseldi.

Ağa Yoğun Talep

Coinbase analistleri David Duong ve David Han, bu artışın Ethereum ağındaki zincir üstü (on-chain) faaliyetlerdeki ciddi yükselişten kaynaklandığını belirtti. Analistler, belirli bir olayın bu artışı tetiklemediğini vurgularken, merkeziyetsiz borsa (DEX) hacimlerinde hafta boyunca %9’luk bir artış gözlendiğini ifade etti. Ayrıca, Aave gibi borç verme platformlarındaki USDC mevduat oranları %3.5’ten %4.5’e yükselerek, kaldıraç kullanımında hafif bir artışı işaret etti.

Toplam Ethereum transfer hacmi ise haftalık bazda %17 oranında artış gösterdi ve bu durum işlem ücretlerinin yükselmesiyle paralel olarak ilerledi.

Blok zinciri verimliliği şirketi Gashawk’a göre, son bir hafta içinde gas ücretleri sık sık 40 gwei seviyelerine kadar yükseldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz