Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
198
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin, gün içindeki %7’lik artışın ardından Asya ve Güney Amerika’daki birçok ülkede tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı ve kripto para birimini ABD doları zirvesine daha da yaklaştırdı. 

Son zamanlarda 231,45 milyon dolar değerindeki kayda değer bir Bitcoin (BTC) transferi dikkat çekti. 

BlackRock’un spot Bitcoin’in borsada işlem gören fon (ETF), Salı günü Amerika Birleşik Devletleri spot Bitcoin ETF’lerine yapılan toplam akışın %95’ini oluşturdu ve bunların toplamı 300 milyon doların üzerinde net giriş sağladı.

2010 yılında bu günde, Floridalı yazılım geliştiricisi Laszlo Hanyecz, 10.000 Bitcoin karşılığında iki pizza satın alarak tarih yazdı. Bu, orijinal kripto para biriminin yardımıyla gerçekleştirilen ilk ticari işlemdi.

CryptoQuant araştırma başkanı Julio Moreno’ya göre, Satoshi döneminden kalma ilk Bitcoin madencilerinden biri 2.000 BTC taşıdı. Bu faaliyet, Bitcoin’in değerinin bugünkü fiyatlara kıyasla önemsiz olduğu 2010 yılında çıkarılan madeni paraları içeriyordu.

Kripto analisti ve trader Ali Martinez tarafından yakın zamanda yayınlanan bir tweet’e göre, kripto topluluğunda balina olarak bilinen büyük Bitcoin sahipleri, mevcut BTC düşüşünden yararlanmaya karar verdi.

Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Marathon Digital (MARA), 80 milyon doların üzerinde yatırımla Afrika ülkesinin enerji altyapısını geliştirmek için Cuma günü Kenya Enerji ve Petrol Bakanlığı ile bir anlaşma yaptı.

Haftanın Altcoin Haberleri

 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bu hafta spot Ethereum borsada işlem gören fonları (ETF’ler) onaylaması veya reddetmesi bekleniyor.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, piyasa değeri açısından ödeme devi Mastercard’ı (sırasıyla 440 milyar dolar ve 427 milyar dolar) geride bıraktı.

Ethereum (ETH) sözleşme varlıkları 14 milyar doları aşarak rekor seviyeye ulaştı. CoinGlass tarafından bildirilen bu veriler, önde gelen borsalardan önemli katkıları vurguluyor: Binance 5,54 milyar dolar, Bybit 3,1 milyar dolar ve OKX 2 milyar dolar. 

Yönetimi altındaki 4,9 trilyon dolarlık ABD’nin önde gelen varlık yönetimi firması Fidelity, spot Ethereum ETF’sinin onayı için SEC ile S-1 başvurusunda değişiklik yaptı. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, bugün kripto alanında önemli bir hamle yaparak 80 ETH’yi (yaklaşık 300.000 $) Railgun’a aktardı.

ABD’de spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanması, Bitcoin ETF’lerinde görülen piyasa tepkisini yansıtacak şekilde tokenin değerinde önemli bir artışa yol açabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler Perşembe günü ajansının Ethereum (ETH) borsa yatırım fonları (ETF’ler) hakkındaki kararını ön izlemeyi reddetti ancak gözlemcilere “takipte kalmalarını” tavsiye etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonunun (ETF) potansiyel onayına ilişkin artan beklentinin ortasında, Temsilciler Meclisi milletvekilleri menkul kıymetler düzenleyicisine ETF’leri onaylaması için baskı yapıyor.

Bernstein Analisti Gautam Chhugani, Ethereum’la ilgili artan hissiyatı inceleyerek, coinin fiyatının yeniden test etme ve tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) geçme yolunda olduğunu tahmin etti.

Bu yılki ikinci dönüm noktası niteliğindeki kararla, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ethereum borsada işlem gören fonları (ETF’ler) onaylandı.

Varlık yöneticisi VanEck, yeni onaylanan spot Ether’i kutlamak için hızlı davrandı. VanEck, SEC’in spot Ether ETF’leri için 19b-4 tekliflerine yeşil ışık yakmasından sadece 30 dakika sonra, Ethereum merkezli yeni bir reklam başlattı.

XRP, kripto para piyasasında 400 milyon dolarlık daha geniş bir satış dalgasının ortasında işlem hacminde %108 oranında şaşırtıcı bir artış gördü. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Coinbase, XRP kripto para biriminin artık New York’taki müşterilerinin kullanımına sunulduğunu duyurdu. 

SHIB yatırımcıları, meme coinlerin dolaşımdaki arzını azaltmak için her türlü çabayı göstermeye devam ediyor. Dün sabahtan bu yana, şaşırtıcı miktarda Shiba Inu yakmayı başararak yakım oranını yükseltti.

Digital Currency Group Barry Silbert tarafından yayınlanan bir duyuruya göre, kripto para birimi varlık yöneticisi Grayscale’in CEO’su Michael Sonneshein, şirketin istifa ettiğini söyledi.

En büyük kripto borsalarından biri olan OKX, Hong Kong’da dijital varlık hizmetleri sağlama başvurusunu geri çektiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz