Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
217
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Büyük bir yükseliş katalizörü olarak ortaya çıkan devasa ETF girişleriyle birlikte, Bitcoin yakın zamanda bugüne kadarki en yüksek ikinci haftalık kapanışını gerçekleştirmeyi başardı.

Web3 teknolojilerine odaklanan halka açık bir şirket olan DeFi Technologies, kendi Bitcoin hazine stratejisini açıkladı.

Tanınmış bir kripto analisti ve stock to flow (S2F) modelinin yaratıcısı olan PlanB, Bitcoin’in (BTC) fiyatına ilişkin yıl sonu tahminlerini açıkladı. Analistin tahmini 2024’ten 2028’e kadar beş yılı kapsıyor.

“Zengin Baba Yoksul Baba” adlı popüler kişisel finans kitaplarıyla tanınan Amerikalı iş adamı ve yazar Robert Kiyosaki, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e sahip olmanın milyoner olmanın “en kolay” yolu olduğunu belirtti.

ABD’de listelenen spot bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) yönelik 19 günlük net giriş serisi, Pazartesi günü toplam 65 milyon dolarlık net çıkışla sona erdi.

Bitcoin maksimalisti ve Jan3’ün CEO’su Samson Mow, X platform hesabında Bitcoin topluluğundan hararetli tepkiler dalgasını tetikleyen BTC temalı bir gönderi yayınladı.

ABD’de listelenen spot bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler), Grayscale’in GBTC’sinin yol açtığı üst üste ikinci gün çıkış kaydetti. Çıkışlar büyük olasılıkla traderların ABD TÜFE ve Fed faiz kararı öncesinde riske girmelerinden kaynaklanıyor.

Bitcoin, ABD’de beklenenden düşük enflasyon okumaları nedeniyle yükseldi. Bitcoin’in (BTC) fiyatı, Mayıs ayı tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) açıklanmasının ardından önemli olan 69.000 dolar seviyesini geri kazanmayı başardı.

En son güncellemeye göre, Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) Çarşamba günü 100 bin dolar değerinde giriş kaydetti. Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fonu (FBTC), 50,6 milyon dolarlık girişle ilk sırada yer alıyor.

Bollinger Bantlarının yaratıcısı ve finansal analisti John Bollinger, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in (BTC) fiyat hareketleri hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Fidelity Investments’ın küresel makro direktörü Jurrien Timmer, piyasa değeri açısından lider kripto para birimi olan Bitcoin’i “üstel altın” olarak gördüğünü iddia ediyor.

ABD’de listelenen Bitcoin ETF’leri Perşembe günü toplamda 226 milyon doların üzerinde çıkış yaşadı ve bu, bu hafta çıkışların üçüncü günü oldu. Bu eğilim, Nisan ayının sonunda meydana gelen çıkış akışını yansıtıyor.

Coinglass tarafından sağlanan son verilere göre, son 24 saat içinde 207 milyon dolarlık devasa bir kripto para tasfiye edildi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Kripto piyasasında önemli bir gelişme olarak, kripto borsası Coinbase, 1 milyar doları aşan tutarla yılın en büyük Ethereum (ETH) çıkışına tanık oldu. 

Ethereum’un tek günlük alımları büyük talep artışıyla 298.000 ETH’ye ulaştı. Spot ETF’nin onaylanması yükseliş eğilimini artırdığından, merkezi ticaret platformlarında Ethereum’a (ETH) yönelik artan bir talep var. 

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’a göre borsa yatırım fonları (ETF) potansiyel olarak 2 Temmuz’a kadar ABD’de işlem görmeye başlayabilir.

Ripple ve Archax, XRP Ledger’da gerçek dünya varlıklarını (RWA’lar) tokenize etmek için yeni ortaklığı duyurdu. Ripple, blok zincirinin işlevselliğini artırmak için İngiltere’nin düzenlenmiş dijital varlık borsası Archax ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Pepe’nin (PEPE) hem işlem hacminde hem de açık pozisyonlarda büyük bir artış yaşaması, yatırımcı ilgisinin ve piyasa faaliyetinin arttığının sinyalini verdi. 

Dogecoin (DOGE) 2013 yılında ortaya çıktığında pek çok kişi onun artık meme coin olarak bilinen yepyeni bir varlık sınıfına ilham kaynağı olacağını düşünmüyordu.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Toncoin (TON), tam bu yazı yazıldığı sırada tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 8,04 dolara (ATH) yükseldiği için şu anda sektörde bir sansasyon yaratıyor.

Popüler ticaret platformu Robinhood’un CEO’su Vlad Tenev, ticari bir yapay zeka araştırma laboratuvarı olan Harmony’nin kurulduğunu duyurdu. Tenev, girişimin Matematiksel Süper Zeka (MSI) oluşturmaya odaklanacağını belirtti.

Crystal Intelligence, son 13 yılda 785 kripto hırsızlığının gerçekleştiğini söylüyor. Crystal Intelligence’ın bir raporuna göre, 2011 yılına kadar uzanan hırsızlıklarda neredeyse 19 milyar dolar değerinde kripto para çalındı ​​ve sektör, artan blockchain bağlantılı suçlarla boğuşmaya devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz