Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
194
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin ağı, tüm zamanların NFT satış sıralamasında bir basamak yükseldi ve daha önce tüm zamanların NFT satışlarında üçüncü en yüksek rekoru elinde bulunduran Ronin blockchain’i geride bıraktı.

Bitcoin boğası Michael Saylor geçtiğimiz günlerde Bitcoin’e yatırım yapanlara çok önemli bir tavsiyede bulundu: asla satmayın.

Brezilyalı kripto para birimi varlık yöneticisi Hashdex, Bitcoin ve Ethereum’un değerini izleyen hibrit bir spot borsa yatırım fonu (ETF) başlatmayı planlıyor.

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri ve madenciler, son iki haftadır kripto para biriminin önemli satıcıları oldular ve satın alma ilgisinin yenilendiğine dair çok az belirti var. 

Bernstein, kripto piyasalarının daha fazla kurumsal benimsenmenin eşiğinde olduğunu söyledi. 

19 Haziran 2024 verilerine göre borsalarda mevcut olan toplam Bitcoin miktarı olan Bitcoin döviz rezervi, 3 yılın en düşük seviyesine düştü.

Perşembe sabahı yapılan basın açıklamasına göre, Bitcoin’in (BTC) en büyük kurumsal sahibi olan Nasdaq listesinde yer alan yazılım firması MicroStrategy (MSTR), 786 milyon dolara 11.931 BTC daha satın aldı.

Kripto para birimlerinin sürekli gelişen dünyasında kârlılık, hem bireysel yatırımcılar hem de bir bütün olarak piyasa için kritik bir başarı ölçüsü olmaya devam ediyor.

ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri Perşembe günü art arda beşinci gün çıkış yaşadı ve bu hafta toplam 900 milyon doların üzerinde kayıp yaşandı. Grayscale’in GBTC’si ve Fidelity’nin FBTC’si çıkışlara öncülük ederken, BlackRock’un IBIT’i net giriş kaydeden tek ETF oldu.

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, konuya yakın kaynaklara göre bankacılık devi Standard Chartered, Bitcoin ve Ethereum için özel bir ticaret masası kurmanın eşiğinde olabilir. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Önde gelen analist Jelle, kripto topluluğunun dikkatini çeken cesur bir tahminle Ethereum’un (ETH) yıl sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5.000 dolara ulaşacağını tahmin etti. 

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, konuya yakın kaynaklara göre bankacılık devi Standard Chartered, Bitcoin ve Ethereum için özel bir ticaret masası kurmanın eşiğinde olabilir. 

CoinGlass’ın verilerine göre XRP, etkileyici bir piyasa hamlesiyle son 24 saatte işlem hacminde önemli bir artış yaşadı. 

XRP, dijital para birimlerinin çoğunun satışlarla mücadele ettiği bir dönemde piyasada güç gösteriyor. Bitcoin %0,88 düşüşle 65.638 dolara düşerken, XRP 24 saat içinde %2,39 artışla 0,4997 dolara yükseldi.

Whale Alert’in raporu sayesinde bugün Ripple cüzdanından 250 milyon XRP bilinmeyen bir yere çekildi.

Whale Alert’in yakın tarihli bir güncellemesine göre, bilinmeyen bir cüzdandan komisyonsuz yatırım uygulaması Robinhood’a yaklaşık 13 milyon dolar değerinde Dogecoin (DOGE) aktarıldı.

Toncoin %58’lik önemli bir hacim artışı yaşarken, kripto para piyasası Bitcoin’i 65.000 dolar eşiğinin altına düşüren büyük bir düzeltmeyle sarsıldı.

Avalanche, piyasa performansının son 24 saatte olduğu gibi düşmeye devam etmesi halinde kritik destek seviyesi olan 23,34 dolara ulaşma yolunda ilerliyor. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Kaiko’nun takip ettiği verilere göre, %1’lik piyasa derinliğiyle ölçülen likiditenin rekor seviyelere ulaşmasıyla önde gelen meme coin’lerinde işlem yapmak artık her zamankinden daha kolay.

CoinMarketCap, kritik bir duyuruda, kripto para birimi topluluğuna dolandırıcılık faaliyetlerindeki artış konusunda bir uyarıda bulundu. Kullanıcılara, kendilerini olası dolandırıcılıklardan korumak için dikkatli olmaları ve tetikte olmaları tavsiye ediliyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası, en son anketinde merkez bankalarının yüzde 94’ünün bir merkez bankası dijital para birimi araştırdığını tespit etti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz