Haftanın Önemli Bitcoin ve Altcoin Haberleri

0
153
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Japonya merkezli yatırım danışmanı Metaplanet, mevcut 9 milyon dolarlık yatırımına ek olarak 6 milyon dolarlık ek BTC satın alarak bitcoin varlıklarını artırmayı planlıyor. 

Glassnode’un baş analisti James Check, teknoloji devi Nvidia’nın artık arama ilgisi açısından Bitcoin’i geride bıraktığını belirtti.

Feshedilmiş bitcoin borsası Mt. Gox, 2014’te gerçekleşen bir hacklemeyle müşterilerden çalınan varlıkları, yıllar süren ertelenen teslim tarihlerinden sonra Temmuz 2024’te dağıtmaya başlayacağını söyledi.

Jan3’ün icra kurulu başkanı Samson Mow , BTC’nin yükselişe yönelik bir açıklaması daha yaptı. Mow, dünyanın amiral gemisi kripto para biriminin 2025 yılında nihayet bir milyona ulaşacağı öngörüsünü paylaştı.

Bitcoin (BTC), devam eden kripto kan banyosunun ortasında büyük çıkışlara tanık oldu.

Bitcoin’in hakimiyeti Pazartesi günü, Mt. Gox geri ödemelerinin piyasaya giren arz fazlalığına ilişkin endişeleri artırmasıyla azaldı.

Arkham verilerine göre, bugün Alman Federal Kriminal Polis Ofisi’ne (BKA) bağlı bir cüzdan, Avrupa sabah saatlerinde iki işlemle 24 milyon dolarlık Bitcoin’i (BTC) kripto borsaları Kraken ve Coinbase’e taşıdı.

25 Haziran itibarıyla, Ocak ayında piyasaya sürülen 11 spot Bitcoin fonu 14,42 milyar dolarlık net giriş gördü.

Blockchain analiz platformu Lookonchain’e göre, bir madenci cüzdanı 14 yıl boyunca hareketsiz kaldıktan sonra Perşembe günü uyandı.

Kripto para piyasasında önemli bir dönüm noktası olarak, birden fazla BTC tutan Bitcoin adreslerinin sayısı bir milyonu aştı.

Blockchain güvenlik platformu Immunefi’nin araştırmasına göre, hack ve dolandırıcılıklardan kaynaklanan kripto kayıpları, 2024’ün ikinci çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki kattan fazla arttı.

IntoTheBlock’un zincir içi verilerine göre aktif Bitcoin adreslerinin oranı Kasım 2010’dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Blockchain güvenlik platformu Immunefi’nin araştırmasına göre, hack ve dolandırıcılıklardan kaynaklanan kripto kayıpları, 2024’ün ikinci çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki kattan fazla arttı.

Blockchain analiz firması IntoTheBlock’un verilerine göre, uzun vadeli Bitcoin (BTC) sahipleri Mayıs 2024’te yaklaşık 10 milyar dolar değerinde BTC sattı.

Haftanın Altcoin Haberleri

VanEck, spot Ethereum ETF’sinin onaylanması yönünde büyük bir adım attı ve bu, kripto endüstrisi için potansiyel bir atılım anlamına geliyor. 

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ABD’de ilk spot Ether borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesi sürecinin “sorunsuz bir şekilde ilerlediğini” söyledi.

Ethereum (ETH) sonunda Bitcoin’e karşı zemin kazanmaya hazır olabilir. Tanınmış trader Josh Olszewicz’in belirttiği gibi ETH/BTC çifti, 525 gün sonra ilk kez iki günlük Ichimoku bulutunun üzerinde kapanmayı başardı. 

Kripto piyasası, ABD’de spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) yakında piyasaya sürülmesi konusunda aşırı karamsar davranıyor ve Steno Research, ilk 12 ayda Ethereum spot ETF’lerine 15-20 milyar dolarlık net giriş olacağını öngörüyor.

30 Haziran’da Ethereum ağı 2016’dan bu yana en düşük ücretlerini kaydetti. 

CoinMarketCap verilerine göre, XRP’nin işlem hacimlerinde önemli bir artış yaşandı ve piyasa ciddi bir satış dalgasıyla karşı karşıyayken bile %170 oranında hızla yükseldi.

Shibburn’ün verilerine göre Shiba Inu (SHIB) yanma oranı %101 arttı ve 24 saat içinde toplam yanık sayısı 19.603.797 SHIB’e ulaştı.

Varlık yöneticisi VanEck, 3iQ’nun Kanada’da benzer bir ürün için başvuruda bulunmasından sadece altı gün sonra, ABD’de bu türden ilk kayıt olan Solana (SOL) borsa yatırım fonunda (ETF) hisse satışı için başvuruda bulundu.

New York merkezli yatırım şirketi VanEck, VanEck Solana Trust olarak adlandırılan bir spot Solana ETF’si oluşturmayı planlıyor. Fonun amacı SOL’a doğrudan maruz kalmayı sağlamaktır. 

Şaşırtıcı bir büyüme sergileyen Solana (SOL), geçen yıl inanılmaz bir %800 artış göstererek Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi büyük kripto para birimlerini geride bıraktı. CoinGecko verilerine göre Solana şu anda geçen yıldan bu yana %803 artış gösterdi.

21Shares, 28 Haziran’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bir spot Solana borsa yatırım fonu (ETF) için S-1 başvurusunda bulundu. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Hong Kong’da hükümet destekli çalışmalar, merkezi olmayan finans (DeFi) ve metaverse teknolojilerinin, bölgenin küresel fintech ortamındaki hakimiyetini artıracak yeni fırsatlar olduğunu tespit etti.

Önde gelen kripto para borsası Binance, Shiba Inu (SHIB), Chainlink (LINK), Meme Coin (MEME) ve diğer birkaç işlem çiftini platformundan çıkarma planlarının sinyalini verdi.

Kraken’in kurucu ortağı Jesse Powell, X’te Donald Trump’ın 2024 başkanlık kampanyasına çoğunluğu Ether olmak üzere kişisel olarak 1 milyon dolar bağışladığını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz