Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
187
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Japon firması Metaplanet, yeniden Bitcoin (BTC) satın aldı. Bu, halka açık şirketin bu ay Bitcoin satın alacağı ikinci seferi.

Pazartesi günü Alman hükümeti borsalara 297,3 milyon dolar değerinde Bitcoin aktardı. Arkham Intelligence tarafından sağlanan verilere göre aktarım yapılan borsalar arasında Coinbase, Bitstamp ve diğer ticaret platformları bulunuyor. 

Pazartesi günü, ABD’de listelenen spot ETF’ler yaklaşık 300 milyon dolarlık yeni girişe tanık oldu. 

Binance CEO’su Richard Teng yeni bir X gönderisinde, son fiyat dalgalanmalarına rağmen yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisinin devam ettiğinin altını çizdi.

Bitcoin’in (BTC) sosyal medya platformlarındaki duyarlılığı hızla yavaşlıyor. Kripto analiz platformu Santiment’in verilerine göre X, Reddit, 4Chain, BitcoinTalk ve Telegram’daki Bitcoin duyarlılığı son 12 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Whale Alert hizmetinin yakın zamanda yaptığı bir güncellemeye göre, 24 Bitcoin (1,4 milyon dolar) içeren hareketsiz bir adres, 11 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez etkinleştirildi. 

Bitcoin yatırımcıları, 5 Temmuz’dan bu yana son üç işlem gününde Amerika Birleşik Devletleri’nde listelenen spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) 650 milyon doların üzerinde para gönderdi.

Arkham Intelligence tarafından Alman hükümetinin gözetimi olarak işaretlenen kripto para cüzdanları, mevcut BTC kaynaklarının %50’sini sattı. 

Anket sonuçlarına göre, eski Başkan Donald Trump’ın uzun süredir devam eden şüpheciliğinin ardından kripto para birimine yönelmesi, isteksiz Cumhuriyetçiler arasında ona bazı oylar kazandırabilir.

MicroStrategy Inc., 1’e 10 hisse bölünmesini duyurdu. Bu eşi benzeri görülmemiş bir hamle ve şimdiden MSTR fiyatında hızlı bir yükselişe neden oluyor.

Alman hükümetinin Bitcoin cüzdanı, 11 Temmuz’da kripto borsalarına yapılan son transferlerden sonra 9.094 Bitcoin’e (başlangıçtaki miktarın sadece %18’i) düştü.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonları, 12 Temmuz’da 310 milyon doların üzerinde giriş kaydetti; bu, 5 Haziran’dan bu yana en iyi performans gösteren gününü işaret ediyor.

Bitcoin savunucusu ve MicroStrategy kurucu ortağı Michael Saylor, Alman BTC topluluğuna ve ülke hükümetine yönelik önemli uyarısını dile getirirken bir tweet yayınladı.

radingView tarafından sağlanan verilere göre Bitcoin piyasa değeri hakimiyeti 54,5’e ulaştı. Bu, Temmuz 2021’den bu yana Bitcoin için bu ölçümdeki en yüksek değeri işaret ediyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

SpotOnChain’in zincir içi analitik verilerine göre, aktif olmayan bir ETH balinası, ETH zulasını (toplam değeri 21,4 milyon dolar olan 7.240 ETH) Kraken kripto borsasına satmayı tamamladı.

Bir Ethereum balinasının Binance’ten yaklaşık 50,3 milyon dolar değerinde 16.449 Ether çektiği görüldü. Bu işlem, Ether fiyatının 3.000 doların üzerine çıkmasıyla gerçekleşti.

Bugün erken saatlerde bir Ethereum (ETH) balinası büyük miktarda ETH taşıdı. Whale Alert’in son verilerine göre balina, 14.815 tokeni kripto ticaret platformu OKX’e taşıdı.

Piyasa değerine göre yedinci en büyük kripto para olan XRP, işlem hacimlerinde olumlu bir artış gördü; kripto fiyatı yeşile döndükçe %80 oranında fırladı ve bu da traderlar ve yatırımcılar arasında yeni ilgi ve aktivitenin sinyalini verdi.

Tanınmış blockchain dedektifi Whale Alert, son 24 saat içinde anonim cüzdanlar tarafından büyük kripto para birimi ticaret platformlarına yapılan iki büyük XRP transferini tespit etti.

San Francisco merkezli blockchain girişim şirketi Ripple, küresel iş haberleri kuruluşu CNBC ve Alman istatistik portalı Statista tarafından yılın en iyi fintech şirketlerinden biri olarak tanındı.

Futbol efsanesi Lionel Messi, Pazartesi günü Instagram hikayesinde Solana merkezli meme coin WATER’ı tanıttı ve token fiyatında %350’lik bir artışa yol açtı.

Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü Polygon (MATIC), balina faaliyetini gösteren büyük işlem hacminde %1.493,81’lik devasa bir artış gördü.

Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) gibi diğer önde gelen kripto paralara kıyasla üstün zincir içi aktiviteye tanık oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz