Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
161
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin (BTC) en son kripto para birimi rallisine liderlik ediyor. Önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı yakın zamanda gün içi en yüksek seviyesi olan 62.782 dolara yükseldi.

CryptoQuant topluluğu analistleri incelemelerinde, giderek daha fazla mevduatın merkezi BTC vadeli işlem borsalarına girdiğini ve bunun genellikle Bitcoin için yükseliş sinyali olduğunu söylüyor.

BlackRock’tan Larry Fink, Bitcoin’in herkesin elinde bulundurması gereken meşru bir finansal varlık olduğunu söyledi. Bu, varlık yöneticisinin Pazartesi günü beklenenden daha iyi ikinci çeyrek karı açıklamasıyla geldi.

Mt. Gox, borsanın cüzdanlarından birinin 2,4 milyar dolar değerinde büyük miktarda BTC alması nedeniyle fonların yeniden dağıtım sürecini başlattı. 

Japon halka açık firma Metaplanet Inc.’in bugün son satın alımını duyurmasıyla agresif Bitcoin satın alma çılgınlığını durdurması pek mümkün görünmüyor. 

Bitcoin maksimalisti ve Bitcoin odaklı şirket Jan3’ün patronu Samson Mow, bu yılın başlarında yaptığı 1 milyon dolarlık Bitcoin tahminini ikiye katladı. Bugün Samson Mow, “Bitcoin’in 1 milyon dolara gideceğini” tweetledi.

ABD’de listelenen 11 spot BTC ETF’si Salı günü toplam 422,5 milyon dolarlık giriş kaydetti.
Fonlar yalnızca son üç işlem gününde 1 milyar doların üzerinde para topladı.

BlackRock’un iShares Bitcoin Trust (IBIT), piyasaya sürülmesinden sadece altı ay sonra yönetimi altındaki varlıkların değeri 20 milyar doları aştı.

Glassnode tarafından sağlanan son verilere göre, önde gelen kripto para birimi Bitcoin, günlük işlem hacmi açısından Visa ve Mastercard’ı geride bıraktı.

En büyük yatırımcı kuruluşlarını analiz eden Glassnode, BTC fiyat hareketi üzerinde en fazla etkiye sahip olanın aslında merkezi borsalar olduğunu ve ABD’nin Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) tespit ettiğini gösteriyor.

Bollinger Bantlarına göre Bitcoin piyasada iki kat artışla karşı karşıya kalabilir. En iyi senaryoda, dijital para birimi için yeni ATH 190.000 dolar olacak. Ancak varlığın teknik durumunun yanı sıra piyasadaki genel eğilim de önemli olacak.

Önde gelen Bitcoin destekçisi Saylor yükselişe yönelik bir açıklama yaparken Bitcoin aniden %6 oranında yükseldi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas’a göre Ethereum borsa yatırım fonları 23 Temmuz’da piyasaya sürülecek. 

Raporda, Ether spot ETF’lerin net girişlerinin muhtemelen Bitcoin eşdeğerlerinin %30 ila %35’i olacağı belirtildi. 

Raporda, ABD’de spot Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin kripto paranın fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5.000 doların üzerine çıkaracağı belirtildi.

Ethereum çok sayıda direnç seviyesini kırabilir ve hatta önümüzdeki hafta çok sayıda ETF’nin potansiyel olarak onaylanmasının ardından ATH’ye giden yola girebilir.

Önde gelen kripto para birimi varlık yöneticisi Grayscale, Ethereum ETF’si için yalnızca 15 baz puanlık çok düşük bir ücret uygulamaya koydu.

Perşembe günü Fortune’un amiral gemisi Brainstorm Tech zirvesinde yer alan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin işe alımlarının %75’inin son iki yılda ABD dışından olduğunu söyledi. 

Pepe (PEPE) bugün yükseliş momentumuna tanık oluyor. Meme coin, 24 saatlik işlem hacminde %62’nin üzerinde bir artış göstererek 846,23 milyon dolar civarında kaldı.

Dogecoin, Kârlılığa göre 5,4 milyar Aktif Adres seviyesinin eşiğinde. Bu seviye aşıldığında, DOGE’nin kârlılığı önemli ölçüde artacağından potansiyel yatırımcılar için büyük olasılıkla çok daha çekici bir varlık haline gelecektir.

Solana, 100 ve 50 EMA direnç seviyelerini kolayca aşarak kripto para piyasasında başarılı bir üstünlük elde etti ve büyük olasılıkla hareketine devam etti. Ancak uzun vadede durum düşündüğünüzden biraz daha iyi yükselebilir.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Önde gelen bir varlık yöneticisi olan BlackRock, toplam değerlemesinin şu anda 10,6 trilyon dolara ulaşmasıyla önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Bu başarı, BlackRock’u bu zirveye ulaşan ilk varlık yöneticisi olarak yeni bir kaideye yerleştiriyor.

Yerel raporlara göre Yunan hükümeti, kripto para birimleri ve dijital varlıklar için şu anda tanımadığı bir vergi çerçevesi getirmeyi planlıyor.

Büyük Teknoloji devi Microsoft, Windows sistemlerinde yaygın bir kesintiyle karşı karşıya kaldı ve bu durum, acil servisler, bankalar, havalimanları ve yayıncılar da dahil olmak üzere dünya çapında çeşitli kritik hizmetlerin aksamasına neden oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz