Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
168
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Bitcoin (BTC) Pazartesi günü Asya işlem saatleri sırasında düşüşünü sürdürdü ve 50.000 doların altına düşerek Şubat ortasından bu yana en düşük seviyeye ulaştı.

Bitcoin (BTC) boğa grafik örüntüsü bir çıkışa yol açmadan önce iki ay daha düşüş baskısı yaşayabilir. 

Bitcoin (BTC), Pazartesi günkü sert fiyat düşüşünün ardından Salı günü erken saatlerde 56.000 doların üzerine çıktı. CoinGecko verileri BTC’nin Mayıs ayından bu yana en yüksek 24 saatlik fiyat artışı olan %6 arttığını ve daha geniş bir piyasa toparlanmasını tetiklediğini gösteriyor.

Metaplanet 8,5 milyar yen değerinde 58,76 milyon dolarlık Bitcoin satın alıyor.

Dünyanın en büyük Bitcoin madencisi olan Marathon Digital Holdings, “tam hodl” yaklaşımının bir parçası olarak Bitcoin varlıklarını artırmaya devam ediyor.

Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre, 11 yıl sonra ilk kez bir madenci cüzdanı 13,95 milyon dolar değerinde Bitcoin transfer etmek için etkinleştirildi. 

Bitcoin borsa yatırım fonları Çarşamba günü 45,6 milyon dolarlık net giriş kaydetti.

Metaplanet, “bütün miktarı bitcoin satın almak için tahsis edilen” 6,8 milyon dolarlık bir kredi için pazarlık yaptığını söyledi.

Bitcoin (BTC), TradingView’e göre Perşembe UTC’de 28 Şubat 2022’den bu yana en yüksek artış olan yaklaşık %12’lik bir artışla kapandı.

Bitcoin’in (BTC) son 50.000 doların altına düşmesi, 10 haneli likidasyonlarla birlikte etkileyici bir ticaret aktivitesi artışına neden oldu. Hem vadeli işlemler hem de spot ticaret metrikleri rekor kıran sayılara yükseldi.

Haftanın Altcoin Haberleri

Bugün erken saatlerde, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un fiyatı birkaç dakika içinde %15 düştü.

En iyi piyasa yapıcılarından beşi, 3 Ağustos’tan bu yana bugünün fiyatıyla 290 milyon dolar değerinde toplam 130.000 Ethereum satarken, Ethereum fiyatı 3.000 dolardan 2.200 doların altına düştü.

Fiyatlarda %20’lik keskin bir düşüşe rağmen, ABD’de listelenen spot Ethereum borsa yatırım fonları (ETF’ler) Pazartesi günü yaklaşık 49 milyon dolarlık net giriş gördü. 

Ethereum spot ETF’leri pozitif ivmeyi sürdürmeye başladı. Listelendikten sonra, bu ETF’ler bir gün büyük girişler gördü ve ardından dört gün üst üste çıkışlar yaşadı. Bunun nedeni çoğunlukla Grayscale’in ETHE’siydi çünkü bugün bile çıkışlar görüyor.

Ticaret devi Jump Trading’e ait olduğu belirtilen bir cüzdan, ikinci en büyük kripto para biriminin pazartesi günkü kripto piyasası çöküşünden kurtulmasıyla büyük miktarda Ethereum’u (ETH) zincire taşıdı. 

Solana (SOL), fiyatı 7 Ağustos’ta Ethereum’a karşı yeni bir rekor kırdı ve yatırımcılar Mart ayından beri görülmemiş bir seviye olan 200$’lık potansiyel bir kırılmayı hedefliyor.

New York Borsası (NYSE) American LLC, kripto varlık yöneticileri Grayscale ve Bitwise tarafından işletilen üç Ether borsa yatırım fonu için opsiyon listelemesine ve işlem yapmasına izin verecek bir kural değişikliği önerdi.

Türkiye, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para şirketlerinden önemli bir ilgi artışı yaşıyor. Türkiye Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK), 47 kripto para şirketinin yeni düzenlemeler kapsamında lisans başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Ripple Labs Inc. ile ilişkili kripto para birimi XRP, mevcut piyasa düşüşü ortasında yüksek likidasyonlarla karşı karşıya kalan en iyi kripto para birimleri arasında yer alıyor.

Whale Alert, büyük bir balinadan yapılan son XRP satın alımını açıkladı. Güney Kore’nin önde gelen borsası Upbit’ten 60 milyon XRP çekildiği ortaya çıktı.

XRP’nin performansı, piyasa değerinin son 24 saatte %23 artmasıyla yeni bir kilometre taşına ulaştı. 

XRP fiyat rallisi daha fazla ivme yaratmaya devam ediyor. Bu yükseliş ivmesi, Ripple’ın SEC davasındaki büyük zaferinin ardından gerçekleşti.

San Francisco merkezli kurumsal kripto şirketi Ripple, Cuma günü yapılan bir duyuruya göre, çok konuşulan stablecoin’ini özel beta sürümünde piyasaya sürdü.

Solana (SOL), fiyatı 7 Ağustos’ta Ethereum’a karşı yeni bir rekor kırdı ve yatırımcılar Mart ayından beri görülmemiş bir seviye olan 200$’lık potansiyel bir kırılmayı hedefliyor.

Solana, çarpıcı bir toparlanmayla 150 dolar bariyerini bir kez daha aştı.

İlk spot Solana borsa yatırım fonunun yakında Brezilya’da faaliyete geçeceği bildiriliyor.

Büyük kripto para borsası Coinbase iki kripto para daha ekledi: ZetaChain (ZETACHAIN) ve Across Protocol (ACX). 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Finans piyasaları için 1 milyar dolarlık şaşırtıcı bir kayba yol açan felaket bir gün yaşandı. Son günde toplam 74.729 kripto para yatırımcısı tasfiye edildi ve toplam tasfiyeler 1,04 milyar dolara ulaştı.

Demokratların ABD Başkanlığı adayı Kamala Harris, Minnesota Valisi Tim Walz’ı 2024 başkanlık seçimleri için başkan yardımcısı olarak seçtiğini açıkladı.

Binance patronu kripto yatırımcılarından rekor günlük giriş haberlerini paylaştı.

Hindistan hükümeti, kripto para ile ilgili kara para aklama ve terör finansmanı üzerindeki denetimi sıkılaştırmaya devam ederken kripto para satış ve alımlarını düzenlemeye yönelik acil bir planı olmadığını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz