Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
119
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

TradingView’in verilerine göre Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yeniden %57 seviyesinin üzerine çıktı.

Bitcoin (BTC) fiyatı, Bitcoin yatırım ürünlerine olan büyük girişlerin artmasıyla birlikte fırladı. CoinShares verilerine göre, dijital varlık yatırım ürünleri son bir haftada 533 milyon dolarlık giriş gördü.

MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve başkanı Michael Saylor, Bitcoin’in kısa süreliğine 65.000 dolar sınırına dokunmasıyla kripto topluluğunda yankı bulan cesur bir açıklama yaptı.

Sağlık şirketi Semler Scientific’in başkanı Eric Semler, şirketinin 5 milyon dolar değerinde ek Bitcoin satın aldığını duyurdu.

Yeni bir servet anketine göre, dünya çapındaki Bitcoin milyonerlerinin sayısı geçen yıl %111 arttı ve 85.000 kişi şu anda 1 milyon dolardan fazla BTC tutuyor. 

Bir analiste göre, uzun vadeli Bitcoin sahipleri, kripto para birimini satın almak için toplamda 10 milyar dolar harcadılar ve fiyatı 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden geriledikçe satıştan çekildiler.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e (BTC) sermaye girişi, Bitcoin Spot ETF lansmanı hakkındaki heyecan tamamen yatıştığında “sessiz” bölgeye düştü. 

Popüler blockchain izleme hizmeti Whale Alert tarafından paylaşılan verilere göre, iki saatten kısa bir süre önce, neredeyse on iki yıllık hareketsizliğin ardından uykuda olan bir Bitcoin adresi yeniden etkinleştirildi.

Yaklaşık yarım milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) bugün önde gelen ABD kripto para borsası Coinbase’den bilinmeyen bir yere gitti.

BlackRock’ın Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), Ocak ayında piyasaya sürüldüğünden beri ikinci çıkış gününü kaydetti.

Whale Alert tarafından sağlanan verilere göre, 2011 yılına kadar uzanan bir Bitcoin cüzdanı yakın zamanda aktifleştirildi. 13 yıldan fazla bir süre hareketsiz kaldıktan sonra tekrar hayata dönen cüzdan, 23 BTC (basım zamanında yaklaşık 1,35 milyon dolar) içeriyor.

Haftanın Altcoin Haberleri

Whale Alert, yaklaşık iki saat önce eski bir ön madencilik Ethereum cüzdanının yaklaşık 10 yıllık uykuda kaldıktan sonra hayata geri döndüğünü bildirdi. Bu blockchain adresi 5 milyon dolardan fazla Ethereum içeriyor.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, net değerinin neredeyse %90’ının ETH’ye yatırıldığını açıkladı.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, milyonlarca dolarlık Ethereum’u kişisel kâr amacıyla sattığı iddialarını reddetti. ETH varlıklarını yalnızca çeşitli kripto projelerini ve hayırsever girişimleri desteklemek için sattığını iddia etti.

XRP önemli bir destek seviyesini kaybetti, bu da yükseliş trendinin sona ermesine neden olabilir. 

Fransız medyasının Telegram CEO’su Pavel Durov’un ülkede tutuklandığını bildirmesiyle Toncoin çift haneli kayıp kaydetti. 

Stablecoin piyasa değeri, 11 aylık büyümenin ardından 168 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Algoritmik stablecoin’ler hariç stablecoin piyasa değeri, tarihinin en yüksek seviyesi olan 168 milyar dolara ulaştı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, yakın zamanda Toncoin (TON) için devam eden ağ yükseltmesiyle ilgili önemli bir güncelleme yayınladı.

BlackRock ETF’leri lider kripto para biriminin ralli yapmasıyla birlikte 35 günün en büyük girişini gördü.

Toncoin şu anda önemli satın alma faaliyetleri ortaya çıktıkça piyasada dramatik bir değişim görüyor. Toncoin’in fiyatı son günlerde yaklaşık %20 düştü.

Toncoin, yakın zamanda Açık Ağ (TON) ekosisteminde kayda değer bir başarıya ulaşarak 1,1 milyon günlük aktif kullanıcıyı (DAU) geçti ve 13,96 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Telegram CEO’su Pavel Durov hafta sonu Fransa’da tutuklandı. Polymarket’teki bahisçiler, mahkemeler tarafından belirlenen 96 saatlik sürenin ardından gözaltında kalmasına bahse giriyorlar çünkü resmen suçlanabileceğine dair artan bir inanç var.

Binance CEO’su Richard Teng, Binance’in İsrail’in isteği üzerine Filistinli hesapları yaptırıma tabi tuttuğu yönündeki büyüyen topluluk endişesine karşı konuştu.

Singapur merkezli bir kripto para borsası olan Crypto.com, müşterilerine ABD doları, euro ve Birleşik Arap Emirlikleri dirhemi seçenekleri sunmak için Standard Chartered Bank ile ortaklık kurarak yeni küresel perakende hizmetleri başlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz