Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
105
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

ABD hisse senetleri Salı günü erken saatlerde büyük kayıplar kaydettikçe Bitcoin ve Ethereum keskin bir düşüş yaşadı. 

ABD’de listelenen spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) pazartesi günü zorlu bir gün geçirdi; büyüme endişeleri ve Nvidia’daki (NVDA) satış dalgası piyasa duyarlılığını olumsuz etkiledi.

JPMorgan’ın son raporuna göre, Bitcoin madenciliği kârlılığı rekor düşük seviyelerde seyrediyor.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Bitcoin ATM’leriyle ilgili dolandırıcılık vakalarının 2020’den bu yana %1000 oranında arttığını duyurdu.

2024’ün üçüncü çeyreğinde, dünya genelinde 600’den fazla Bitcoin ATM’si kapatıldı.

Ünlü Bitcoin savunucusu ve JAN3 CEO’su Samson Mow, “The Big Short” filminde Michael Burry’nin ABD’deki emlak piyasasında yaptığı büyük kısa pozisyona atıfta bulunarak, kendisinin de Bitcoin için büyük bir uzun pozisyon aldığını açıkladı. 

Yaklaşık 12 yıldır kullanılmayan bir Satoshi dönemi Bitcoin cüzdanı, büyük bir kârla yeniden harekete geçti.

Bitcoin madencilik şirketi Riot Platforms, Ağustos 2024’te Bitcoin üretiminde düşüş yaşasa da, toplam Bitcoin varlıklarını 10,000 BTC’nin üzerine çıkardı. Şirketin elindeki Bitcoin miktarı, geçen yılın aynı dönemine göre %37 arttı.

Son günlerde Bitcoin spot ETF’lerinden büyük bir sermaye çıkışı yaşanıyor. Kripto piyasası zayıf bir performans sergiledi. 

Efsanevi yatırımcı Peter Brandt, Bitcoin’in şu an yaşadığı uzun süreli düzeltme hakkında karamsar bir açıklama yaptı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Ağustos ayında Ethereum (ETH) vadeli işlem hacimlerinde belirgin bir düşüş yaşandı ve bu durum, özellikle Temmuz ayında ABD’de piyasaya sürülen spot ETH ETF’lerinin beklentilerin altında ilgi görmesiyle ilişkilendirildi. 

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, token satışları hakkında yanlış anlaşılmaları düzeltti. Buterin, mevcut Layer-2 (L2) tokenleri ya da diğer proje tokenlerini satmadığını ve yakın gelecekte bu tür projelere yatırım yapmayı planlamadığını açıkladı.

ABD’de Temmuz ayında piyasaya sürülen spot Ether (ETH) borsa yatırım fonları (ETF), beklenenin aksine piyasada likidite artışı yerine düşüşe neden oldu. 

Ripple, XRP Ledger (XRPL) geliştirici ekosistemine akıllı sözleşmeler ekleyeceğini duyurdu.

Ripple, ABD dolarıyla birebir desteklenecek olan Ripple USD (RLUSD) stablecoin’ini yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

XRP, önemli bir teknik gösterge olan “death cross” formasyonu ile karşı karşıya kalabilir. Bu formasyon, 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamanın altına düşmesiyle oluşur ve genellikle piyasada büyük bir düşüş trendini işaret eder. 

TRON ağı, mükemmel zincir üstü performansıyla tüm olasılıklara meydan okudu. Dahası, blok zinciri platformu Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Solana (SOL) ve diğerleri gibi önde gelen ağları geride bıraktı.

Son bir hafta içinde Solana’nın (SOL) fiyatı %12’lik bir düşüş yaşadı.

Kripto piyasasının zorlu bir dönemden geçtiği son günlerde, ünlü analist Ali Martinez, Solana (SOL) için kritik bir alım sinyali tespit etti.

Cardano (ADA), günlük işlemlerde yeni bir rekora imza attı ve 36 bini aşkın işlemle tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Japon MicroStrategy olarak anılan yatırımcı Metaplanet, Ripple’ın bankacılık ortağı olan finansal hizmetler firması SBI ile işbirliği yapıyor.

Bybit.com’un resmi ortak projesi olan Bybit Türkiye, spot piyasasında merakla beklenen TRY (Türk Lirası) işlem çiftlerinin piyasaya sürülmesinin ayrıntılarını paylaştı.

Hindistan kripto borsası WazirX’ten 235 milyon dolardan fazla çalan hacker’la ilişkili bir cüzdan adresi, Tornado Cash aracılığıyla 6,5 ​​milyon dolar değerinde fon aktardı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, dört büyük işlem çiftinin listelendiğini duyurdu. Bu hareket, işlem fırsatlarını artıracak ve kullanıcılara işlem stratejilerinde daha fazla esneklik ve seçenek sunacak.

Güney Kore’nin finansal düzenleyici kurumu Finansal Denetim Servisi (FSS), sanal varlık borsalarını şüpheli veya yasa dışı işlemler açısından denetlemeye başlayacak. 

Telegram’un kurucusu Pavel Durov, Fransa’da Ağustos ayında gerçekleşen tutuklanmasının ardından ilk kez açıklama yaptı. 

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao (CZ), ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) kararıyla ömür boyu Binance’i yönetmekten men edildi.

Kripto para borsası devi Coinbase, bu hafta yeni kripto para listelemeleri duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz