Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
72
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Haftanın Bitcoin Haberleri

Tokyo Electric Power Company Holdings’in yan kuruluşu Agile Energy X, fazla yeşil enerji kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya başladı. 

Bernstein’in raporuna göre, Donald Trump’ın Kasım 2024’te ABD başkanlık seçimini kazanması durumunda Bitcoin’in fiyatı yıl sonuna kadar 90.000 dolara kadar çıkabilir.

Son verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri merkezli 11 spot Bitcoin ETF‘i, 30 Ağustos ile 6 Eylül arasında toplamda 1,2 milyar dolar net çıkış yaşadı. 

Bitcoin balinaları geri adım atmıyor! Son günlerdeki büyük yatırımlar, balinaların kripto para birimine olan güvenini gösteriyor. 

Bitcoin spot borsa yatırım fonları (ETF’leri), uzun süredir devam eden çıkış serisini kırarak 28,7 milyon dolar net giriş sağladı. 

Kripto para dünyasında büyük bir hareketlilik yaşandı. Whale Alert’in raporuna göre, 10 yılı aşkın süredir hareketsiz kalan eski bir Bitcoin madencisi cüzdanından tam 19 BTC (1 milyon doların üzerinde) transfer etti.

Winklevoss kardeşlerin kurduğu kripto borsası Gemini’nin yeni araştırmasına göre, kripto para sahiplerinin %73’ü, adayların kripto para konusundaki tutumlarının oy tercihlerini etkileyeceğini söylüyor.

Japon yatırım firması Metaplanet, Bitcoin stratejisiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Şirket, 10. kez Bitcoin alımı gerçekleştirerek toplamda 398,8 Bitcoin’e ulaştı. 

Pseudonymous trader HornHairs’e göre, lider kripto para birimi Bitcoin, uzun süredir beklenen “büyük finaline” doğru ilerliyor. Trader, Bitcoin’in yaz aylarındaki durgunluğunu geride bırakarak hareketlenmeye başladığını belirtti.

10 Eylül’de gerçekleşen dev Bitcoin (BTC) çıkışıyla, borsalardan 750 milyon dolar değerinde BTC çekildi. 

Bitcoin’e yaptığı büyük yatırımlarla dikkat çeken MicroStrategy, 18.300 adet daha Bitcoin (BTC) satın alarak toplam varlığını 244.800 BTC’ye çıkardı. Şirketin son alımı, ortalama 60.408 dolarlık bir fiyatla yapıldı ve toplam yatırımın değeri güncel fiyatlarla 14 milyar dolara ulaştı.

Bitstamp borsasında BTC fiyatı 60.018 dolar seviyesine kadar çıktı ve bu gelişme, piyasa katılımcıları arasında heyecan yarattı. 

“Rich Dad Poor Dad” kitabının yazarı olan Kiyosaki, hem altın hem de Bitcoin’i destekleyen yatırımcılar arasında süregelen tartışmanın anlamsız olduğunu belirtti ve her iki varlığı bir arada tutmanın en doğru strateji olduğunu vurguladı.

Haftanın Altcoin Haberleri

Son günlerde Ethereum (ETH) fiyatında hafif bir toparlanma yaşansa da, balinaların büyük satış baskısı dikkat çekiyor. 

Ünlü kripto analisti Adam Cochran’a göre, Ethereum (ETH) ağına uygulanacak yeni yükseltmeler, ETH talebini ciddi ölçüde artırabilir ve hatta ETH’nin değerini 100 katına çıkarabilir. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para ticaret platformu eToro ile yaptığı anlaşmada, Ethereum’u (ETH) menkul kıymet olarak değerlendirmediğini belirtti.

Grayscale, ABD’de XRP’ye doğrudan yatırım imkanı sunan yeni bir XRP Trust fonunu duyurdu. Bu kapalı uçlu fon, akredite yatırımcılara XRP token’larına doğrudan erişim sağlayacak.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, dijital varlık yöneticisi Grayscale’in XRP için bir yatırım fonu (trust) başlattığını duyurmasına sosyal medya platformu X üzerinden esprili bir GIF ile yanıt verdi.

Cardano, Ağustos 2024 raporunda dikkat çeken bir büyüme kaydetti. Cardano Foundation, ağ genelindeki işlemler, cüzdanlar ve yerel tokenlerdeki artışı duyurdu.

Toncoin (TON), popüler mesajlaşma uygulaması Telegram ile ilişkilendirilen ve aynı adı taşıyan blockchain üzerinde işlem gören bir kripto para birimidir. Son 24 saatte, Toncoin’in işlem hacminde %148 oranında dikkat çekici bir artış yaşandı.

Popüler meme coin Pepe (PEPE), günlük işlem hacminde önemli bir başarı elde ederek XRP’yi geride bıraktı.

TRON’un yerel kripto para birimi TRX, son dönemde önemli bir yükseliş sinyali verdi. TRX’in fiyatı sabit kalmasına rağmen, uzun vadeli yatırımcı adreslerinde %237’lik bir artış görüldü.

USDC’nin arkasındaki şirket olan Circle, global merkezini New York’un simge yapılarından biri olan One World Trade Center’a taşıyor. 

Shiba Inu’nun (SHIB) yakım oranı, son 24 saat içinde yüzde 340,27’lik bir artış göstererek dikkatleri üzerine çekti.

Binance Research tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, stablecoin’ler hariç tutulduğunda, zincir üzerindeki tokenleştirilmiş gerçek dünya varlıklarının (RWAs) piyasa değeri 12 milyar doları aştı. Tokenleştirilmiş ABD Hazineleri bu büyümenin başını çekiyor.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Tether’in USDT stablecoin’inin mülk olarak kabul edilmesine hükmetti.

FBI, kripto para dolandırıcılıklarıyla ilgili yayınladığı raporda, geçen yıl ABD’de 5,6 milyar dolarlık kayıplar yaşandığını belirtti.

Kuzey Koreli hackerlar, özellikle ünlü Lazarus Grubu, ABD merkezli Bitcoin ETF’lerini hedef alabilir. Cyvers’ın strateji başkan yardımcısı Michael Pearl’e göre, Kuzey Koreli hackerlar, bu ETF’lerin 52 milyar dolar değerindeki Bitcoin varlıklarını çalmak için plan yapıyor.

Kripto para borsası Kraken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan dava kapsamında jüri yargılaması talebinde bulundu. Kraken, SEC’in kendisine yönelik suçlamalarını reddederek 18 ayrı savunma sundu.

Dünyanın önde gelen kripto borsası Binance, Polygon (MATIC) tokeninin Polygon (POL) olarak değişimini tamamladığını duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz