Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
83
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Binance üzerinde Bitcoin’e yönelik ciddi bir satış baskısı hissediliyor. Özellikle vadeli işlemler piyasasında büyük oyuncuların, yani balinaların, Bitcoin fiyatını aşağıya çekmeye çalıştığı gözlemleniyor. 

Ohio Eyalet Senatörü Niraj Antani, eyaletin kripto para birimleriyle vergi ödemeyi mümkün kılacak yeni bir yasa tasarısını tanıttı.

Orta Doğu’da artan gerilimler, küresel piyasaları ve riskli varlıkları olumsuz etkilerken Bitcoin (BTC) de sert bir düşüş yaşadı. 

2022 yılında yaşanan kripto piyasası çöküşlerine rağmen, o dönemde fon toplayan kripto girişimlerinin %80’inden fazlası hala aktif olarak projelerini geliştirmeye devam ediyor.

Bitcoin (BTC) ETF’leri, 2 Ekim Salı günü 242,6 milyon dolarlık çıkışla, 3 Eylül’den bu yana en büyük düşüşünü yaşadı. 

Metaplanet, “Japonya’nın MicroStrategy’si” olarak bilinen firma, Hazine Tahsisatı stratejisi kapsamında 23.9 Bitcoin (BTC) daha satın aldı.

Bitcoin’in güçlü destekçilerinden ve JAN3 CEO’su Samson Mow, Bitcoin’in geleceği hakkında iyimserliğini koruduğunu gösteren bir paylaşım yaptı. 

Bu hafta sonu Bitcoin’de (BTC) alışılmadık derecede yüksek volatilite yaşanabilir. 5 Ekim Cumartesi günü için yapılan öngörüler, kripto piyasasında büyük fiyat hareketlerine işaret ediyor.

Bitcoin ve Ethereum spot ETF’leri, bu hafta yaşanan jeopolitik gerilimlerin etkisiyle üst üste üçüncü gününde de yatırımcı çıkışlarına sahne oldu. 

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, Bitcoin hakkındaki bakış açısını değiştirerek onu artık “küresel bir para alternatifi” olarak gördüğünü açıkladı.

Kripto dünyasında büyük yankı uyandıran bir gelişme yaşandı. Blockchain veri firması Arkham Intelligence, 2009’da Bitcoin ağının ilk iki ayında BTC madenciliği yapan gizemli bir “balinanın” BTC’lerini Kraken kripto para borsasına taşıdığını duyurdu. 

Haftanın Altcoin Haberleri

Ethereum ağındaki işlem ücretleri son iki hafta içinde önemli ölçüde yükseldi. Coinbase’in 27 Eylül’de yayımladığı rapora göre, 16-26 Eylül tarihleri arasında Ethereum gas ücretleri, aylık ortalamaya göre %498 oranında arttı.

Son günlerde XRP, keskin fiyat artışlarıyla 0,665 dolara kadar yükseldi. Piyasa değeri açısından en büyük yedinci kripto para birimi olan XRP, büyük yatırımcılar olarak bilinen “balinalar” tarafından yoğun birikim gördü. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple davasında alınan ve XRP’nin ikincil piyasa satışlarını menkul kıymet olarak görmeyen kararına itiraz etmek için son günlerini yaşıyor. 

ABD’nin önde gelen kripto endeks fonu yöneticisi Bitwise’ın, Delaware eyaletinde bir XRP borsa yatırım fonu (ETF) için başvuru yaptığı iddia edildi.

Ripple’ın kripto para birimi XRP, son dönemde önemli bir balina aktivitesi artışı yaşadı. Kripto para analiz platformu Santiment’in verilerine göre, bu artışa ek olarak, XRP’nin işlem hacmi ve sosyal medya etkileşimlerinde de ciddi bir yükseliş kaydedildi.

Ünlü Bitcoin maksimalisti ve El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin danışmanı Max Keiser, XRP sahiplerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Keiser’ın tweet’inde, “XRP sahipleri, asla olmayacak bir ralliyi bekliyor” ifadesi dikkat çekti.

Cardano (ADA) ağı, kripto para topluluğu için heyecan verici bir gelişme ile 100 milyon işlem sayısına ulaşmaya çok yaklaştı. 

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

Bloomberg’in haberine göre, ülkenin Finansal Hizmetler Ajansı’ndan isimsiz bir yetkili, önümüzdeki aylarda yapılacak bu incelemenin, kripto düzenlemelerinin ödeme yasası çerçevesinde ele alınıp alınmayacağını değerlendireceğini belirtti.

Tayvan’ın Finansal Denetim Komisyonu (FSC), 30 Eylül’de yaptığı açıklamada, profesyonel yatırımcılara “yabancı sanal varlık” borsa yatırım fonlarına (ETF) yatırım yapma imkanı tanıdığını duyurdu. 

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Binance, platformlarındaki yeni listelemelerle hizmet yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Popüler komisyonsuz alım-satım platformu Robinhood, stablecoin çıkarmayı planladığına dair son günlerde ortaya atılan söylentileri net bir dille yalanladı. Şirket, yakın zamanda stablecoin piyasasına girmeyi düşünmediğini belirtti.

Robinhood, Avrupa Birliği’ndeki müşterilerine kripto transfer hizmeti sunmaya başladı. Artık kullanıcılar, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve USD Coin (USDC) gibi 20’den fazla kripto parayı uygulama aracılığıyla yatırıp çekebilecek.

Cathie Wood’un yatırım şirketi ARK Invest’e göre, teknoloji devleri Apple ve Google, yapay zeka (AI) kullanarak sektörlerindeki hakimiyetlerini korumaya çalışacak. 

Binance, düşük işlem hacmi ve likidite sorunları nedeniyle dört spot işlem çiftini platformundan kaldıracağını duyurdu.

Kripto para piyasasına karşı sert tutumuyla bilinen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Uygulama Direktörü Gurbir Grewal, 11 Ekim’de görevinden ayrılacağını duyurdu.

Kripto para borsası Coinbase, Avrupa Birliği’nin Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesine uymayan stablecoin’leri yıl sonuna kadar platformdan kaldırmayı planlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz