Haftanın Önemli Bitcoin Ve Altcoin Haberleri

0
99
Bitcoin
Bitcoin

Haftanın Bitcoin Haberleri

Japonya’nın MicroStrategy’si olarak bilinen Metaplanet, CEO Simon Gerovich’in son açıklamasına göre, 6.7 milyon dolar karşılığında 108.786 Bitcoin daha satın aldı.

Bitcoin’in güçlü destekçilerinden biri olan ve JAN3 adlı şirketin CEO’su Samson Mow, “Uptober” olarak adlandırılan ekim ayının bitiminden sonra Bitcoin’in geleceği hakkında beklentilerini paylaştı.

Anthony Pompliano, Bitcoin’in gizemli yaratıcısının kimliğinin açığa çıkmasının dünyaya zarar verebileceğini düşünüyor ve bunun bir sır olarak kalmasının daha iyi olduğunu vurguluyor.

Bitcoin’e dayalı borsa yatırım fonları (ETF’ler), Ekim ayının ikinci haftasına büyük bir hareketle başladı. 

Bitcoin’e dayalı borsa yatırım fonları (ETF’ler), Ekim ayının ikinci haftasına büyük bir hareketle başladı. 8 Ekim itibarıyla toplamda 235 milyon dolarlık bir giriş sağlandı. 

Amerikalı bilgisayar bilimci Nick Szabo, Polymarket’te Satoshi Nakamoto’nun kimliğiyle ilgili bahislerde en güçlü aday olarak öne çıkıyor. 

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’e olan tutkulu desteğiyle yeniden sahnede. Saylor, sosyal medya platformlarında her gün Bitcoin hakkında paylaşımlar yaparak kripto para dünyasına olan inancını yineliyor. 

Kripto para borsası Crypto.com, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ve Başkan Gary Gensler ile dört komisyon üyesine karşı dava açtı. 

Bitcoin (BTC), ABD tahvil piyasasında artan volatilite ve Çin hisse senetlerindeki keskin düşüşler nedeniyle haftaya hareketsiz başladı. 

Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’yu ortaya çıkarmaya çalışan HBO’nun yeni belgeseli, Kanadalı Bitcoin geliştiricisi Peter Todd‘u Nakamoto olarak ilan etti. 

Bitcoin, genç nesiller için yeni bir servet biriktirme alanı olarak öne çıkıyor. 

Ünlü yatırımcı Peter Brandt’ın analizlerine göre, Bitcoin fiyatı 2025 yılına kadar 135 bin dolara ulaşabilir. Ancak bu tahminin gerçekleşmesi için Bitcoin’in %25’lik bir fiyat düşüşünden kaçınması gerekiyor.

Kripto dünyası, uzun süre hareketsiz kalan bir Bitcoin cüzdanının ortaya çıkmasıyla şaşkınlık içinde. Whale Alert tarafından tespit edilen bu cüzdan, 12.7 yıl boyunca aktif değildi.

MicroStrategy hisseleri, şirketin kurucusu Michael Saylor’ın çarpıcı açıklaması sonrası %15 oranında yükseldi. 

Haftanın Altcoin Haberleri

San Francisco merkezli blockchain şirketi Ripple, SEC ile devam eden davada önemli bir adım atarak mahkemenin nihai kararına karşı-temyiz başvurusunda bulundu. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), XRP tokeninin hâlâ bir menkul kıymet olduğunu savunmaya devam ediyor. 

XRP, son 24 saat içerisinde kayda değer bir işlem hacmi artışıyla dikkat çekiyor. CoinGlass verilerine göre, XRP’nin işlem hacmi %88,13 oranında artarak 1.33 milyar dolara ulaştı. 

Sam Altman’ın kurucu ortaklarından olduğu dijital kimlik projesi Worldcoin, Avrupa pazarındaki faaliyetlerini ikinci plana atarak Asya-Pasifik (APAC) ve Latin Amerika (LATAM) bölgelerine odaklanıyor. 

Aptos (APT), 2023-2024 yıllarının en çok konuşulan yeni nesil katman-1 (L1) blokzincirlerinden biri olarak, kripto para piyasasında yeniden dikkatleri üzerine çekti.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, heyecan verici bir gelişmeyle Sui ağı üzerinde USDC (USD Coin) listeleyeceğini duyurdu. 

Toncoin (TON), son günlerde büyük yatırımcıların dikkatini çekerek devasa bir işlem artışı yaşadı.

Kripto para piyasası genel olarak bir konsolidasyon dönemine girmişken, Solana (SOL) da yatay bir seyir izlemeye devam ediyor. Ekim ayında büyük kazançlar bekleyen topluluk için bu hareketsizlik piyasa beklentilerini etkiledi.

Haftanın Diğer Kripto Para Haberleri

NFT (Non-Fungible Token) satış hacimleri, piyasanın genel durgunluğuna rağmen Ekim ayının başında yeniden canlanarak Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 

MatrixPort tarafından hazırlanan bir rapora göre, dünya genelinde kripto para benimsenmesi hızla artarak 2025 yılına kadar %8’in üzerine çıkacak.

Bybit, İskandinavya’da blockchain ve Web3 alanında faaliyet gösteren önemli bir sivil toplum kuruluşu olan Nordic Blockchain Association (NBA) ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, dört önemli spot işlem çiftini liste dışı bırakma kararı aldı. 

HBO’nun son belgeselinde Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kimliğiyle ilgili büyük bir iddia ortaya atıldıktan sonra, kripto dünyasında büyük bir tartışma başladı.

Ünlü oyun geliştiricisi Ubisoft, Web3 dünyasına ilk adımını atarak, merakla beklenen yeni PvP RPG oyunu Champions Tactics: Grimoria Chronicles’ı Oasys platformunun HOME Verse katman-2 çözümü üzerinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

MicroStrategy hisseleri, Bitcoin’in 2024 yılında sergilediği zayıf performansa rağmen, güçlü bir yükseliş gösteriyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz