İngiltere Yüksek Mahkemesi, Tether’in USDT stablecoin’inin mülk olarak kabul edilmesine hükmetti. Bu karar, kripto paraların mülkiyet haklarına tabi olabileceği yönünde önemli bir dönüm noktası niteliğinde. Mahkeme, USDT’nin, diğer mülkler gibi izlenebilir ve güven mülkü olarak değerlendirilebileceğini belirtti.
Dava, Fabrizio D’Aloia tarafından açıldı. D’Aloia, Bitkub ve Binance gibi platformların da aralarında bulunduğu bazı kripto borsalarını, dolandırıcılık yoluyla yaklaşık 2.5 milyon pound (3.3 milyon dolar) değerinde USDT ve USDC token’larının kendisinden alındığını iddia etti. Dolandırıcılar, bu kripto paraları çeşitli cüzdanlara aktararak daha sonra fiat para olarak çekti. Mahkeme, Binance ile olan davanın çözüldüğünü açıklarken, Bitkub’un suçlu bulunmadığına karar verdi.
Karar, İngiltere hükümetinin kripto paraların mülk olarak kabul edilmesine yönelik başlattığı yasama sürecini takip ediyor. Yüksek Mahkeme yargıcı Richard Farnhill, USDT’nin mülkiyet hakları açısından ele alınabileceğini belirtti.