Kripto Dünyasında Yüksek Riskli Kredi Patlaması

0
23
Kripto Paralar
Kripto Paralar

Son iki yılın en yüksek seviyesine ulaşan yüksek riskli kripto teminatlı krediler, piyasa oynaklığı ve potansiyel likidasyon dalgalarına dair endişeleri artırıyor. IntoTheBlock verilerine göre, likidasyon fiyatına %5’lik bir mesafede olan kripto teminatlı kredi miktarı, 55 milyon dolara çıkarak Haziran 2022’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Yüksek Riskli Krediler Nedir ve Neden Önemlidir?

Kripto piyasasında, yatırımcılar dijital varlıkları teminat olarak gösterip merkeziyetsiz borçlanma platformlarından kredi çekiyorlar. Ancak teminat olarak gösterilen varlıkların değeri düştüğünde, platformlar bu borcu kapatmak için teminatı satıyor. Eğer kredi, likidasyon fiyatına %5’lik bir mesafedeyse, bu, teminatın değerinin %5 daha düşmesi durumunda borcun ödenemeyeceği ve teminatın likidite edileceği anlamına geliyor.

Bu kredilerin artması, zincirleme likidasyonları tetikleyebilecek potansiyel bir tehlike oluşturuyor. Fiyatlar hızla düştüğünde, borçluların teminatı yetersiz kalıyor ve teminat satışları piyasayı daha da aşağıya çekiyor. IntoTheBlock’un raporuna göre, büyük likidasyonlar teminat değerlerini düşürerek daha fazla krediyi riske sokabiliyor ve bu da bir “aşağı yönlü fiyat spirali” yaratıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz