Kripto Para Piyasaları Sert Düştü

0
134
Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin (BTC) Pazartesi günü Asya işlem saatleri sırasında düşüşünü sürdürdü ve 50.000 doların altına düşerek Şubat ortasından bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Dünyanın en büyük kripto para birimi, TradingView’den alınan verilere göre hafifçe toparlanmadan önce 49.112 dolara kadar indi.

Ethereum blok zincirinin yerel tokeni olan Ethereum (ETH), 3 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesi olan 2.060 dolara kadar düştü. Ether’in yaklaşık %25’lik düşüşü, token için Mayıs 2021’den bu yana en kötü tek günlük düşüş. Ether’deki satış dalgası, kripto piyasası yapıcısı Jump Trading’in varlıklarını tasfiye ettiğine dair söylentilerle de tetiklendi.

Bitcoin’deki ve genel kripto piyasasındaki panik satışları, küresel durgunluk korkuları ve Orta Doğu’daki artan gerginlikler yatırımcıları panik düğmesine basmaya yönelttiğinden finans piyasalarındaki daha geniş bir düşüş tarafından tetiklendi. Japonya’nın Nikkei 225 Endeksi %12,4 düştü, Stoxx Europe 600 Endeksi %2,8 düştü ve S&P 500 Endeksi’ndeki mikro vadeli işlemler %2,9 kaybetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz