Lightning Network Değeri Bitcoin Fiyatıyla Doğrudan Bağlantılı

0
37
Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin’in katman-2 çözümü olan Lightning Network’ün değeri, Bitcoin fiyatıyla doğrudan ilişkilendiriliyor. Amboss Technologies’in CEO’su Jesse Shrader’a göre, ağın maksimum işlem kapasitesini ölçen “max flow” metriği, Lightning Network’ün gerçek değerini belirlemek için kritik bir unsur.

Shrader, Bitcoin fiyatının artmasıyla birlikte Lightning Network’ün ödeme altyapısının da ölçeklendiğini belirtti. Bu sayede daha büyük dolar bazlı ödemeler, Lightning kanalları aracılığıyla mikropaylaşım gibi hızlı ve düşük maliyetli hale geliyor. Shrader, bu durumu “eski çevirmeli internetin geniş banda dönüşmesi” benzetmesiyle açıkladı.

Max flow, ağın ödeme güvenilirliğini değerlendirerek, farklı ödeme boyutları için başarı olasılığını gösteriyor. Bu metrik, Bitcoin işlemlerinin Lightning Network üzerinden ne kadar verimli geçtiğini anlamak açısından düğüm veya kanal sayısından daha önemli görülüyor. Örneğin, Bitcoin fiyatı iki katına çıktığında, aynı kanal daha büyük ödemeleri işleyebiliyor ve bu altyapıda herhangi bir değişiklik gerekmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz