SEC’den Onay: NYSE ve CBOE Bitcoin Opsiyon ETF’lerini Listelemeye Hazırlanıyor

0
94
SEC
SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), New York Borsası (NYSE) ve Chicago Opsiyon Borsası’na (CBOE) Bitcoin opsiyon borsa yatırım fonlarını (ETF) listeleme izni verdi. Bu karar, yatırımcılar tarafından piyasaya beklenen likiditenin sağlanması için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bitcoin Opsiyon ETF’lerine Onay

18 Ekim tarihinde SEC, NYSE ve CBOE’den gelen Bitcoin opsiyon ETF’leri için yapılan başvuruları onayladı. Bu onayla birlikte Fidelity Wise Origin Bitcoin Fonu, ARK21Shares Bitcoin ETF, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, Franklin Bitcoin ETF, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree’s Bitcoin Fund, Grayscale’s Bitcoin Trust gibi dev isimler opsiyon ETF’leriyle piyasada yer alacak. Bunun yanında BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust ETF ve Valkyrie Bitcoin Fonu da opsiyon ürünlerini sunacaklar.

CBOE’nin, Ağustos 2024’te Bitcoin spot ETF sağlayıcıları için yaptığı başvuru, SEC tarafından onaylanarak, bu fonlar da emtia bazlı ETF’lerle aynı kategoride işlem görecek. Tek istisna ise Grayscale’in Bitcoin Mini Trust fonu oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz