Tether, ABD'li değerli metal satıcısı Gold.com'a yaklaşık 1,5 milyar dolar finansman sağladı. Bloomberg'in haberine göre, Tether bu adımla sadece USDT stablecoin ihracatı yapmakla kalmayıp altın ticaretinde de derinleşiyor.
Gold.com, haziran sonu itibarıyla yaklaşık 1,7 milyar dolar tutarında değerli metal kiralama borcuna sahipti ve Tether bu finansmanın büyük kısmını sağladı. Bu düzenleme sayesinde Gold.com, değerli metalleri hemen tam bedeliyle ödemek zorunda kalmadan elde edip, bunları ticaret ve perakende işlemlerinde kullanabiliyor, ardından borcunu kapatabiliyor.
Bloomberg'in bildirdiğine göre Gold.com, Tether'e olan borcunu yaklaşık 1,45 milyar dolar olarak kaydetti. Böylece Tether, sadece büyük bir alıcı olmanın ötesinde, ABD'deki en büyük değerli metal satıcılarından birinin ticaretine finansman desteği sağlıyor.
Tether, 2026 başlarında Gold.com'a yatırım yapmıştı ancak son veriler finansal ilişkisinin daha da genişlediğini gösteriyor. Şirket, USDT'nin desteklediği varlıklardan, özellikle ABD devlet borçlarından gelir elde etse de, artık iş kolunun dışındaki işletme ve varlıklara yatırım yapıyor ve altın bu yatırımlar içinde önemli bir yer tutuyor.
Tether, sahip olduğu fiziksel altının yanı sıra Tether Gold (XAUT) tokenini de ihraç ediyor. Gold.com'a finansman sağlamak, Tether'a altın pazarında ticaret, depolama ve dağıtımda daha geniş erişim sağlarken, rezervlerinden ek gelir kapısı yaratıyor.
Ancak bu büyüklükteki finansman, Tether'ın tek bir şirkete ve değerli metal sektörüne olan maruziyetini artırıyor. Gold.com'un 2 Eylül sonuçları yıllık güçlü kazançlar gösterirken, en güncel raporlar Tether'ın en büyük finansör olduğunu doğruluyor.

